AcasăȘTIRI EXTERNEErdogan copiază rețeta Putin. Spionii Turciei, infiltrați în alegerile din Franța! (VIDEO)

Erdogan copiază rețeta Putin. Spionii Turciei, infiltrați în alegerile din Franța! (VIDEO)

Erdogan copiază rețeta Putin.Erdogan copiază rețeta Putin. Spionii Turciei, infiltrați în alegerile din Franța! (VIDEO) / Sursa FOTO: https://idsb.tmgrup.com.tr

Erdogan copiază rețeta Putin. Iar când spun asta nu mă refer la dorința de a rămâne „pe veci” în fruntea țării, asta deja a rezolvat-o, cel puțin din punct de vedere constituțional. Nu, Erdogan îl copiază pe Vladimir Putin în demersurile de a interveni peste procesul electoral din alte state! Și nu vorbim despre orice țară, ci de Franța. „Sultanul” le-a transmis spionilor săi că alegerile de anul viitor sunt ținta, iar obiectivul, pierderea lor de către Emmanuel Macron!

Parisul trebuie să se scuture de discursul islamofob, dar pentru asta e nevoie ca la Palatul Elysee să se schimbe garda.

Erdogan copiază rețeta Putin. România, deja penetrată

Erdogan deja este un jucător important în regiune, cel puțin vezi influența sa în România și dezvăluirile făcute de Cătălin Tache (citește despre Axa Dascălu – Daraban: Catedrala Neamului și ROMEXPO, tribut lui Erdogan!). Însă acum trece la un cu totul alt nivel. Fără să-i pese de comentariile partenerilor din NATO, pe care oricum i-a enervat prin manevrele efectuate în Mediterana de Est, liderul de la Ankara țintește să facă din Franța ce a făcut Vladimir Putin din America – o țară vulnerabilă și cu imaginea zdrențe! Numai și fiindcă și-a propus asta este extrem de periculos, căci îl propulsează pe Erdogan la un cu totul alt nivel.

Pe undeva, este și vina lui Emmanuel Macron, care împreună cu Bill Gates vrea să instaureze Noua Ordine Mondială. Însuși președintele Franței s-a apucat să vorbească despre îngrijorarea sa cu privire la faptul că Turcia intenționează să influențeze viitoarele alegeri din Hexagon. Spunând asta („Amenințările nu sunt voalate, așa că cred că trebuie să fim foarte lucizi”), Macron n-a făcut decât să-i ridice cota „Sultanului”.

Comentariile sale par făcute oarecum pentru electoratul naționalist/ tradiționalist din Franța. Însă, ce tradiție mai are o națiune în care drepturile propriilor cetățeni sunt de multe ori încălcate pentru a-i proteja pe imigranții minoritari?!

Turcia – Franța, egalitate în meciul din Mediterana

Relațiile dintre Emmanuel Macron și Recep Tayyip Erdogan sunt tensionate de aproape un an ca urmare a acțiunilor generate de Turcia în Mediterana de Est. Explorarea zăcămintelor de gaze în apele revendicate de Grecia a stârnit furia comunității internaționale și în același timp a forțat Parisul să trimită un mesaj clar – Atena are sprijinul nostru deplin, la nevoie, inclusiv militar; dovadă, avioanele de luptă și navele trimise în zonă nu mai departe de săptămâna trecută. Dar, pe de altă parte, încordarea mușchilor i-a oferit lui Erdogan prilejul să arate lumii că nu se mai teme, că are ce-i trebuie pentru a sări la beregata unui pește mai mare. Poate că l-a umilit Vladimir Putin în ochii Occidentului la ultima vizită a sa la Kremlin, când a fost obligat să aștepte în antecameră ca un musafir de rang inferior, însă a învățat, iar acum este pregătit să lovească; musulmanii devin o forță în Franța, atunci Erdogan trebuie să fie în fruntea lor, să-i conducă în încercarea de cucerire (doar politică?) a întregului Hexagon?!

Emmanuel Macron nu a explicat cum ar putea încerca Turcia să intervină în alegerile din Franța, nici dacă asta se va întâmpla la cele regionale, din iunie 2020, la prezidențiale ori la ambele. A făcut referire la opinia publică și influențarea ei. Probabil, o aluzie la puterea pe care Ankara o are prin deținerea unei părți din diaspora, vezi controlul asupra școlilor musulmane, moscheile construite și ONG-urile finanțate.

Macron caută să penetreze tabăra Le Pen

Dându-și seama de eroarea comisă în timpul interviului acordat televiziunii France 5, președintele a încercat la un moment dat să își nuanțeze comentariile. El a subliniat că dialogul cu Turcia rămâne necesar, mai ales că este vorba despre un membru NATO și un partener comercial major al Hexagonului. Iar când moderatorul i-a reamintit că Ankara este și un aliat cheie al Uniunii Europene în lupta împotriva migrației ilegale din Orientul Mijlociu, Macron s-a repezit să spună: „Exact! Dacă spui peste noapte – «Gata, nu mai putem lucra cu tine, nu mai avem discuții!» -, ei deschid granițele și ai trei milioane de refugiați sirieni care sosesc în Europa. Trebuie să lucrăm cu Turcia!”.

Franța nu colectează statistici la nivel național despre religie sau etnie, așa că la momentul actual este foarte greu de evaluat câți cetățeni ar putea fi influențați de misiunea spionilor lui Erdogan. Pe de altă parte, Macron a început deja să lucreze la campania sa pentru realegere, de aceea a și concentrat probleme legate de islam și securitate în discursul public, în încercarea de a fura din voturile electoratului care s-ar putea gândi să o susțină pe Marine Le Pen.

Turcia și-a băgat nasul și în alegerile din Germania, în 2017

Nu e pentru prima dată când Macron se plânge în fața poporului că străinii intervin în alegerile din Franța. A făcut-o și-n 2017, la prezidențiale. Atunci, Macron l-a acuzat pe Vladimir Putin că hackerii Rusiei au spart serverele partidului său și au răspândit dezinformarea în rândurile alegătorilor. Totuși, după o analiză minuțioasă, Agenția Națională de securitate cibernetică a Franței – ANSSI a ajuns la concluziona că breșa despre care a vorbit Macron putea fi efectuată de oricine și nu sunt dovezi care să arate spre Kremlin.

Pe de altă parte, să nu uităm că Recep Tayyip Erdogan a mai fost acuzat de ingerinţă electorală. S-a întâmplat în 2017, alegerile din Germania, când le-a cerut votanților de origine turcă să aleagă pe oricine în detrimentul partidului cancelarului Angela Merkel.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor