AcasăȘTIRI EXTERNEErdogan a răbufnit împotriva SUA, după ce Biden a trimis un portavion...

Erdogan a răbufnit împotriva SUA, după ce Biden a trimis un portavion în Israel: „Vor lovi Fâșia Gaza? Vor urma masacre?”

Duminică, americanii au anunțat că vor muta un grup maritim de transport mai aproape de Israel. Vorbim despre portavionul USS Gerald Ford, cel mai mare din lume, și navele din grupul său de luptă.

Iar asta nu e tot! Statele Unite iau în considerare trimiterea unui al doilea portavion naval mai aproape de Israel, potrivit Wall Street Journal.

Erdogan crede că vor urma masacre

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a criticat Statele Unite pentru mutarea unui portavion mai aproape de Israel, spunând că aceasta ar putea duce la un „masacru grav” în Gaza.

Ce va face portavionul SUA în apropierea Israelului, de ce vin? Ce vor face bărcile din jur și avioanele de pe el? Vor lovi Gaza și împrejurimi și vor lua măsuri pentru masacre grave acolo”, a declarat Erdogan într-o conferință de presă comună cu cancelarul austriac Karl Nehammer la Ankara.

Turcia vrea să medieze conflictul

Erdogan a declarat anterior că Turcia este pregătită să medieze între forțele israeliene și palestiniene pentru a asigura calmul.

„Noi credem că nu va exista pace în regiune fără o Palestina independentă și suverană. Turcia face pregătirile necesare pentru a trimite ajutor umanitar în Gaza”, a mai afirmat Erdogan.

author avatar
Andrei Ștefan