AcasăȘTIRI EXTERNEEnglezii s-au săturat! Nu mai suportă restricţiile şi carantina! Au făcut prăpăd...

Englezii s-au săturat! Nu mai suportă restricţiile şi carantina! Au făcut prăpăd pe străzile Londrei (VIDEO)

londra protesteEnglezii s-au săturat! Nu mai suportă restricţiile şi carantina! Au făcut prăpăd pe străzile Londrei

Englezii au ieşit cu miile pe străzile din Londra pentru a protesta împotriva unui nou lockdown şi a restricţiilor, în general. Limitările libertăţilor, în capitala Angliei, au fost prelungite până pe 29 iulie.

Numărul infecțiilor a scăzut cu 90% în Anglia

Carantina se menţine pentru britanici, deşi, chiar autorităţile au anunţat, numărul infecțiilor a scăzut cu 90%. În ultima perioadă, un număr uriaș de britanici au fost vaccinați, cea mai mare parte cu serul AstraZeneca produs chiar în țara lor.

Oamenii din stradă au ameninţat că vor începe „cea mai mare petrecere de stradă pe care Londra a văzut-o vreodată”. Manifestanţii din Londra nu poartă măști și nu respectă regulile de distanțare.

Marea Britanie va emite „paşapoarte COVID-19”

Guvernul britanic intenţionează să pună la dispoziţia cetăţenilor un certificat care să demonstreze că o persoană a fost vaccinată – un „paşaport COVID-19” – în perspectiva vacanţei de vară.

Ministerul Transporturilor vrea să introducă acest document începând cu 17 mai, dată prevăzută iniţial pentru reluarea zborurilor internaţionale, iar obiectivul este ca persoanele care călătoresc să poată demonstra în ţara de destinaţie că au fost vaccinate, potrivit sursei citate.

În prezent, Regatul Unit interzice călătoriile în afara ţării, însă autorităţile au început o relaxare a măsurilor antiepidemice, care în principiu ar trebui să se încheie la sfârşitul lunii iunie, când nu vor mai exista restricţii anticoronavirus.

author avatar
Andrei Ștefan