AcasăȘTIRI EXTERNEEnglezii, morți de beți. La propriu

Englezii, morți de beți. La propriu

În Anglia și Țara Galilor, numărul anual de decese cauzate de alcool a atins un maxim în 2020, a dezvăluit joi Biroul Național de Statistică (ONS), observând o creștere foarte puternică a acestei cifre față de primul blocaj Covid din martie.

Astfel, 7.423 de persoane au murit ca urmare a consumului excesiv de alcool, o creștere de aproximativ 20% față de datele din anul precedent, a precizat ONS.

Acesta este cel mai mare număr anual de decese înregistrate de când organizația le-a înregistrat, în 2001. “Ratele mortalității alcoolice în trei trimestre din 2020 au fost semnificativ mai mari decât toți ceilalți ani. ONS indică faptul că această creștere coincide cu debutul pandemiei”, a declarat Sadie Boniface, director de cercetare la Institutul de Studii privind Alcoolul, precum și cu o serie de trei blocaje, primul dintre acestea fiind anunțat de guvernul britanic pe 23 martie 2020.

Decesele înregistrate de ONS sunt legate în mare parte de probleme de dependență pe termen lung: 80% au fost cauzate de boli hepatice declanșate de alcool.

Cauzele acestei descoperiri „alarmante” se găsesc mai degrabă pe partea creșterii consumului în rândul persoanelor care au băut deja mult, dar și a lipsei „accesului la îngrijire”. „De exemplu, boala hepatică este adesea o situație de urgență, dar oamenii s-ar fi putut teme să meargă la camera de urgență din cauza virusului”, a explicat ONS.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
720 afisari

4 COMENTARII

  1. Astia nu sunt „lumea civilizata”?Noi stiam ca rusii sunt cei mai betivi,romanii erau doar consumatori.

  2. UN ,,jurnalist ,, din asta Roman avea o lista cu tarile cu cei mai multi betivi si tara noastra era prima dupa ,,Rassia,,Dar vad ca nu i asa !Avem cei mai prosti ziaristi ,cei mai pupincuristi si lingatori de cururi iohaniste Unul din ei este Radu Tudor care in fata lui Iohanus se face ca o lumanare de ceara la caldura Este o loaza securisto-rezistoida o scursura !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger