AcasăȘTIRI EXTERNE„Enervează-i pe nevaccinați”. Belgia denunță politica „de divizare” a lui Emmanuel Macron

„Enervează-i pe nevaccinați”. Belgia denunță politica „de divizare” a lui Emmanuel Macron

„Enervează-i pe nevaccinați”. Belgia denunță politica „de divizare” a lui Emmanuel Macron

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, a avertizat, într-un interviu, împotriva „unei politici de divizare care ar consta în a deranja o parte a populației”, după declarațiile controversate ale președintelui Franței, Emmanuel Macron, la adresa nevaccinaților.

Premierul belgian Alexander De Croo a spus că dorește „să enerveze virusul și nu oamenii”, exprimându-și dezacordul față de remarcile controversate ale președintelui Franței, Emmanuel Macron față de persoanele nevaccinate.

„În mod clar, acesta nu este vocabularul meu”, a reacționat liderul belgian, întrebat despre declarațiile președintelui francez care a spus că vrea să-i „enerveze” pe cei nevaccinati împotriva Covid-19.

„Mai bine să convingi decât să forțezi”

Alexander De Croo a avertizat cu privire la „o politică de divizare care ar consta în a deranja o parte a populației”.

„Cred că, din partea mea, trebuie să enervăm virusul și nu oamenii”, a continuat el, recunoscând totodată că, „pentru a enerva virusul, ai nevoie de cât mai mulți oameni pentru a fi vaccinați”. „Încă cred că este mai bine să convingi oamenii decât să-i forțezi”, a adăugat liderul liberal flamand aflat în fruntea acestei țări de 11,5 milioane de locuitori.

Președintele Emmanuel Macron a declarat vineri că „își asumă pe deplin” declarațiile, criticându-i pe nevaccinați care „își fac din libertate, care devine iresponsabilitate, un slogan”, scrie Le Figaro.

Întrebat despre posibilitatea ca Belgia să-și transforme carnetul de sănătate într-un carnet de vaccinare ca în Franța, premierul belgian, în fruntea unei coaliții de șapte partide, a răspuns că această soluție trebuie „analizată”.

„Dar, oricare ar fi decizia luată, mi se pare foarte important să adaug că Covid Safe Ticket (carnetul de sănătate belgian) este și trebuie să rămână un instrument excepțional, temporar”, a spus el.

„Prognozele sunt încă complicate, dar ca autorități publice trebuie să ne pregătim pentru faptul că epidemia de coronavirus ar putea dura încă doi-trei ani”, a estimat Alexander De Croo.

author avatar
Tudor Borcea
560 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai papagalule belgian, indiferent ca esti flamand sau valon, tot un mamaligar belgian ramai !! Mai bine zii si tu la concetatenii tai din rasa alba din Belgia cume cu toti imigrantii arabi, si cu cei 10 negrii mititei care umple tot timpul spitalele voastre, cica numai cam astia au in ei virusul chinezesc, ca doar aia albi se mai feresc cat de cat, dar invadatorii astia din Afrika umbla ca gandacii peste tot, stau tot timpul bot in bot intre ei, adica numai intre ei, iar apoi dau coltul cu miile ca niste imigranti bosketari ce sunt !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger