AcasăȘTIRI EXTERNEEmmanuel Macron vrea înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina. Preşedintele Franţei are...

Emmanuel Macron vrea înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina. Preşedintele Franţei are şi o convingere

emmanuel macronMacron a anunțat cât va mai dura războiul din Ucraina: „Nu este momentul pentru negocieri”

Emmanuel Macron a declarat că doreşte înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina, avertizându-i în acelaşi timp pe cei care vor „mai presus de toate să zdrobească Rusia” că aceasta nu va fi niciodată poziţia Franţei.

Nu cred, ca unii, că Rusia ar trebui să fie total învinsă, atacată pe teritoriul său”, a tras un semnal de alarmă liderul din Hehagon.

Macron crede în puterea negocierilor

Vreau înfrângerea Rusiei în Ucraina şi vreau ca Ucraina să îşi poată apăra poziţia, dar sunt convins că până la urmă nu se va încheia pe cale militară„, a spus şeful statului francez, care a adăugat:

Nu cred, ca unii, că Rusia ar trebui să fie total învinsă, atacată pe teritoriul său. Aceşti observatori doresc mai presus de toate să zdrobească Rusia. Aceasta nu a fost şi nu va fi niciodată poziţia Franţei”.

Prevede eşecul Rusiei în Ucraina

În discursul susţinut la Munchen, preşedintele Emmanuel Macron estimase deja că Rusia ar urma să eşueze în Ucraina. Dar unii observatori i-au reproşat că nu a mers atât de departe încât să evoce o înfrângere necesară a Moscovei.

„Să credem oare că o soluţie democratică va apărea din societatea civilă rusă actuală după aceşti ani de creştere a oprimării şi în plin conflict? Îmi doresc foarte mult, dar nu prea cred în asta„, a avertizat şeful statului francez, care a concluzionat:

„Niciuna din părţi nu poate câştiga în totalitate, nici Ucraina şi nici Rusia„.

author avatar
Andrei Ștefan