AcasăȘTIRI EXTERNEEmmanuel Macron, pesimist cu privire la războiul din Ucraina. Ce a vorbit...

Emmanuel Macron, pesimist cu privire la războiul din Ucraina. Ce a vorbit cu Putin la telefon

Emmanuel MacronEmmanuel Macron, pesimist cu privire la războiul din Ucraina. Ce a vorbit cu Putin la telefon

Războiul dintre Rusia și Ucraina se va duce în continuare, crede președintele francez Emmanuel Macron. Liderul de la Paris a spus că nu crede că negocierile de pace vor veni cu o soluție reală.

„Sunt lucid: pe termen scurt, mai degrabă războiul se va duce în continuare”, consideră Emmanuel Macron care nu vede o ”soluție reală care poate fi negociată”.

El a făcut referire şi la faptul că a avut o nouă discuție cu preşedintele rus Vladimir Putin. Joia trecută președintele francez afirma după o discuție de o oră și jumătate cu Putin că „ce e mai rău abia acum urmează” în privința războiului din Ucraina, potrivit Le Figaro.

Macron a subliniat că țările europene nu vor intra direct în conflict pentru că un război cu Rusia ar fi un război mondial, cu o putere dotată cu arme nucleare.

„Nu există pace durabilă”

Acesta a caracterizat discuția cu Vladimir Putin drept una dificilă, pentru că președintele rus refuză încetarea focului care este „precondiția pentru ca între Moscova și Kiev să existe un dialog real”, a precizat Emmanuel Macron.

„Responsabilitatea noastră este să continuăm să vorbim poporului rus și belarus”, dar și cu liderii lor și ”să respectăm întotdeauna Rusia ca țară” pentru că „nu există pace durabilă, dacă Rusia nu este luată într-o arhitectură mare de pace pe continentul nostru”, potrivit liderului de la Paris.

Emmanuel Macron a avut o convorbire în persoană cu Vladimir Putin în timpul unei vizite efectuate la Moscova cu două săptămâni înainte ca președintele rus să dea ordinul de invadare a Ucrainei.

author avatar
Andreea Vlad
304 afisari

2 COMENTARII

  1. Păi, mă întreb ce a vorbit cu Putin? Pentru că toți vorbitorii ăștia au cerut întotdeauna Rusiei, de vreo 15 ani, să nu aibă nicio pretenție. Privirea în pământ și înghite gălușca! Încă o dată! Și încă o dată!

  2. MACRON SE BAGA INSEAMA SINGUR , SE VREA IMPORTANT !,SE VREA REALES !,VEZI CUM IL NUMESTE PUTIN ,CU CAT DISPRET VORBESTE DE ACEST MACRON.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger