AcasăȘTIRI EXTERNEEmmanuel Macron îşi trimite militarii în România. NATO se înarmează la graniţa...

Emmanuel Macron îşi trimite militarii în România. NATO se înarmează la graniţa cu războiul

Emmanuel MacronPreşedinele Franţei, pozat la bustul gol! Cum a fost surprins Emmanuel Macron pe mare - FOTO

Emmanuel Macron a anunţat vineri, la Bruxelles, că Franţa va accelera desfăşurarea de militari în România, în cadrul NATO, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Franţa va continua să îndeplinească rolul de a-şi reasigura aliaţii NATO prin trimiterea unui nou contingent în Estonia ca parte a prezenţei avansate consolidate, anticipând participarea sa la controlul aerian baltic începând cu luna martie şi, de asemenea, prin accelerarea desfăşurării sale în România”, a declarat preşedintele francez la încheierea summitului excepţional al Consiliului European de la Bruxelles şi în ajunul summitului NATO dedicat crizei din Ucraina.

Duplicitate din partea lui Putin

Cu puţin timp înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia „încă discutam detaliile implementării acordurilor de la Minsk. Deci, da, a existat duplicitate, a existat o alegere deliberată şi conştientă a preşedintelui Putin de a lansa războiul atunci când încă mai puteam negocia pacea”, a estimat preşedintele Macron.

Preşedintele Macron anunţase anterior, pe 19 ianuarie, disponibilitatea Franţei de a se angaja în noi misiuni, ”în special în România”.

România, care se învecinează cu Ucraina şi are acces la Marea Neagră, se află „în epicentrul tensiunilor” şi, prin urmare, trebuie „reasigurată”, a explicat ministrul francez al apărării, Florence Parly.

author avatar
Andrei Ștefan
334 afisari

4 COMENTARII

  1. Nu la luat și nu îl ia Puțin în seamă , sunt interese obscure care fac ca unele țări din alianța să spună DA, și în realitate sa nu miște un deget.
    Asigurările astea de la NATO gen bla bla, nu țin de cald a spus-o chiar Putin, cam așa PÂNĂ AJUNG AIA LA VOI NOI SUNTEM DEPARTE.
    CERT ESTE CA SUNTEM IN BĂTAIA RACHETELOR LOR ȘI DIN CE SE VEDE ARE MARE OF PE ARMAMENTUL DIN ROMÂNIA PE CARE ÎL VREA ELIMINAT, CUM VEDEȚI FACE CURĂȚENIE.

  2. Armata rusa are sub arme 2.800.000 de militari (!!) daca numai jumate din ei vin spre noi fara sa traga focuri doar asa in ”plimbare” ce facem? ne ajuta militarii straini ce sunt in Romania, este? Tare de tot !
    Mai bine dialogul decat confruntarea cu rusii sa fie clar
    Si bine ar fi ca unii politicieni care ii tot agita pe rusi in mass media sa ii lase in pace ca nu cu noi au treaba ei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger