AcasăȘTIRI EXTERNEEmmanuel Macron despre COVID-19. „Va fi printre noi, în cel mai bun...

Emmanuel Macron despre COVID-19. „Va fi printre noi, în cel mai bun caz, până la vară”

Aflat într-o vizită la un spital din regiunea Parisului, Emmanuel Macron a spus că virusul va fi “printre noi, în cel mai bun caz, până la vară”, potrivit datelor ştiinţiice.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a afirmat, duminică dimineață, în timpul unei vizite la un spital din Paris, că așa cum se prezintă situația la nivel global, credă că virusul va fi „printre noi, în cel mai bun caz, până la vară”.

Potrivit ultimelor date în legătură cu situația cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus în Franța, această țară ocupă locul șapte în lume, cu peste 1 milion de cazuri de Covid-19.

Pandemia va dura până, cel puțin, până în vara anului viitor

Președintele Emmanuel Macron a declarat că se așteaptă că lupta cu pandemia să continue până cel puțin  în vara anului 2021.

„Ascultându-i pe oamenii de ştiinţă, e clar că se proiectează o să dureze în cel mai bun caz până la vară. Întrebare este cum vom trăi cu virusul în această perioadă. În etapa în care suntem, dat fiind numărul de infectări zilnice, nu avem de ales decât să reducem la maxim viaţa socială, să limităm contactele”, a spus Macron.

Avertismentul președintelui OMS

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS a atras atenția că unele țări europene se află pe o pantă periculoasă

„Suntem într-un moment critic al acestei pandemii, mai cu seama în emisfera nordică. Următoarele luni vor fi foarte dure, iar anumite țări se află pe o pantă periculoasă. Cerem șefilor de stat ori de guvern să ia măsuri imediate”, a avertizat şi şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Situația în ultimele 24 de ore, în Franța

Departamentul francez de Sănătate Publică a anunţat 45.422 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore. Franţa a ajuns astfel la 1.086.497 de cazuri confirmate de la începutul crizei sanitare. Rata pozitivităţii este de aproximativ 16%.

În ceea ce priveşte numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore s-au mai înregistrat 138 de victime. De la începutul epidemiei, 34.645 de persoane pozitive pentru pentru Covid au murit.

Şi numărul focarelor din Franţa a crescut, alte 178 de zone de risc ridicat fiind depistate într-o singură zi. În total, în ţară sunt 2.218 de zone aflate sub anchetă epidemiologică, dintre care 519 sunt localizate în case de bătrâni.

Internările din ultimele şapte zile au crescut cu 11.713, iar 1.772 pacienţi au ajuns la terapie intensivă.

Ultimele măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus

Guvernul francez a aprobat miercuri, reinstituirea stării de urgenţă. Începând de vinerea trecută, capitala Paris şi oraşele Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier, Toulouse, Saint Etienne, Lille, Rouen şi Lyon au străzile pustii între orele 21.00 şi 6.00. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că „scopul este reducerea contactelor private, care sunt cele mai periculoase”.

De sâmbătă, carantina nocturnă se extinde în mai multe zone din ţară, afectând 46 de milioane de francezi, a anunţat joi premierul Jean Castex. Între orele 21.00 şi 6.00, circulaţia pe străzi va fi interzisă în 38 de zone administrative. Astfel, numărul departamentelor unde se aplică restricţiile ajunge la un total de 54 din 101.

author avatar
Eli Dan Davidescu
146 afisari

1 COMENTARIU

  1. Se preocupa politicienii cu vorba de sănătatea cică a cetățenilor dar nu sunt în stare sa le asigure tratament au un fix doar pe vaccinuri toate dubioase dat faptul ca pana acum de ani de zile nu au fost în stare de unul certificat eficient pevirusul corona!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger