AcasăȘTIRI EXTERNEEmisiunea tv care îți plătește factura la energie electrică! Premiile ajung și...

Emisiunea tv care îți plătește factura la energie electrică! Premiile ajung și la nivelul unui salariu!

roataEmisiunea care-ți plătește factura la energie! Premiile ajung și la 3.000 de lire sterline

Un joc în stilul „Roata norocului” dintr-o emisiune TV britanică oferă ca premiu principal plata facturile de energie ale unui apelant, în plină criză energetică.

Emisiunea se numește „This Morning” și a oferit până acum fie 3.000 de lire sterline, 1.000 de lire sterline și patru luni de „facturi la energie” pe o roată a premiilor care se învârte în fiecare luni.

Premiul este oferit la „roata norocului”

Într-un clip postat pe Twitter de criticul TV Scott Bryan, un apelant neidentificat a spus că facturile sale sunt mari și că situația lui era „o crimă absolută”, deoarece folosea un contor de plată în avans, potrivit businessinsider.com.

Spre surprinderea sa, concurentul a câștigat premiul pentru factura de energie.

Se estimează că 42% din gospodăriile britanice vor intra într-o situație critică în această iarnă.

Inflația abundentă, declanșată de prețurile ridicate ale petrolului și gazelor în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, înseamnă că țările europene și vecine au văzut costurile energiei și alimentelor în spirală.

Marea Britanie se pregătește pentru o iarnă complicată

Într-o mișcare pe scară largă suspectată a fi o răzbunare pentru sprijinul Ucrainei, compania energetică de stat a Rusiei Gazprom a anunțat pe 2 septembrie că va închide gazoductul Nord Stream 1 – pe care se bazează mare parte din Europa – pe termen nelimitat.

Deși Regatul Unit este teoretic mai puțin expus decât unii dintre vecinii săi europeni, care depind foarte mult de Rusia pentru energie, țara se pregătește pentru o iarnă grea. Prețul pe kilowatt-oră de energie electrică a crescut de cinci ori față de anul trecut, potrivit The New Statesman .

author avatar
Andreea Vlad
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger