AcasăȘTIRI EXTERNEEmirates, primele pierderi din ultimii 33 de ani: 5,5 miliarde de dolari

Emirates, primele pierderi din ultimii 33 de ani: 5,5 miliarde de dolari

Compania aeriană Emirates a anunţat că autorităţile de Dubai sunt decise să o sprijine pe perioada crizei coronavirusului, în contextul în care transportatorul aerian a înregistrat primele sale pierderi anuale din ultimele trei decenii.

„Din cauza restricţiilor de zbor şi de călătorie, introduse în contextul pandemiei, compania aeriană a înregistrat o pierdere netă de 202,28 miliarde dirhami (5,52 miliarde de dolari) anul trecut, primele pierderi din ultimii 33 de ani, a informat președintele Emirates Group, șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Guvernul din Dubai a injectat 3,1 miliarde de dolari în Emirates de la debutul pandemiei.

De asemenea, Emirates, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, a precizat că veniturile sale au scăzut cu 66,4%, până la 30,9 miliarde de dirhami pe măsură ce traficul de pasageri a coborât la 88,3%.

„Nimeni nu ştie când se va termina pandemia dar revenirea va fi dificilă”, susține Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Și alți transportatori naționali au primit ajutoare guvernamentale, precum compania germană Lufthansa, susținută cu 9 miliarde de euro în 2020.

Companiile aeriene au înegistrat anul trecut pierderi de peste 118 miliarde de dolari, iar în 2021 se estimează un deficit de 38,7 miliarde, potrivit estimărilor Asociaţiei Internaţionale pentru Transporturi Aeriene (IATA).

”Este de departe cel mai mare şoc prin care va trece industria,după Al Doilea Război Mondial”, a apreciat economistul şef al IATA, Brian Pearce.

author avatar
Radu Jacotă Redactor