AcasăȘTIRI EXTERNEEmiratele Arabe Unite prezintă un supercar de 5.000 de cai putere

Emiratele Arabe Unite prezintă un supercar de 5.000 de cai putere

Emiratele Arabe Unite prezintă un supercar de 5.000 de cai putere

Cu un motor V16 de 12.3 litri, Devel Sixteen pare mai degrabă o aberație rutieră.

Din Grecia, trecând prin SUA, China sau Germania, planeta a fost lovită, vara aceasta de inundații catastrofale și incendii fără precedent. Avansul schimbărilor climatice este catastrofal, a avertizat recent ONU.

Putere de dragul puterii?

Or, acesta este momentul pe care l-au ales Emiratele Arabe Unite să scoată la paradă un autoturism echipat cu un motor V16, cu o capacitate cilindrică de 12.300 centimetri cubi și o putere de locomotivă: 5.000 cai putere.

Compania Devel Motors a fost fondată în 2006 în Dubai, cu scopul de a crea mașina supersport supremă. Inspirat de un avion de vânătoare, modelul Devel Sixteen ar trebui să bată toate recordurile mondiale, cu un model dedicat circuitelor, cu o putere anunțată de 5.000 de cai putere, și un model rutier care se va mulțumi cu „doar” 3.000 de cai putere.

Alături de această mașină de curse, celelalte mașini de serie, cele mai rapide din lume, Bugatti Chiron și SSC Tuatara arată ca niște vehicule vechi și lente: puterea lor nu depășește 1.600 și 1.750 de cai putere.

O primă impresie slabă

Cu toate acestea, în afară de dezvăluirea unui prototip la Salonul Auto de la Dubai în 2017, Devel Sixteen nu a dat prea multe semne de viață – nu a rulat niciodată înainte. Acum este gata, deoarece Devel Motors a publicat un videoclip care demonstrează că supercarul său este într-adevăr real.

Filmarea, prezentată ca un prim test de către producător, poate fi văzută pe un videoclip de calitate slabă, în care mașina este vizibilă doar jumătate din timp. După cum observă New Atlas, testul nu a avut loc pe o pistă pentru automobile, ci pe asfaltul unui mic aeroport din Italia. În plus, monstrul de putere care este presupus a fi acest vehicul nu pare să meargă cu o viteză extrem de ridicată, scrie Slate.

563km/h ca obiectiv

Mai mult, dincolo de simpla fezabilitate a proiectului fantasmagoric, la ce folosește un V16 cu o astfel de putere? La nimic. În afară de doborârea unui record care nu este nici foarte util. Obiectivul lui Devel este de a depăși limita de 500 km/ h, atingând o viteză maximă de 563 km/ h.

De ce este necesară o astfel de escaladare a puterii, când, cu ajutorul „micului” său V8, SSC Tuatara a atins un record de 455,3 km/h?

Dincolo de 300km/h „câștigarea” fiecărui kilometru necesită multă forță. Cu cât un vehicul merge mai repede, cu atât rezistența la aer crește mai mult. Dar puterea necesară pentru a compensa această rezistență se dovedește a fi exponențială și, prin urmare, presupune dotarea mașinilor cu motoare extrem de puternice.

În ceea ce privește prețul mașinii, acesta nu a fost anunțat, dar este clar că va fi pe măsura mașinii: aberant.

author avatar
Tudor Borcea
642 afisari

1 COMENTARIU

  1. Între anii 1929-1933 ETTORE BUGATTI a creat ,proiectat ,fabricat manual cu echipa lui de ingineri și mecanici tapițeri de la zero modelul Bugatti Royale cu um motor de 12,7 LITRI PE BENZINA, CARE LA VITEZA DE 200 KM/ORA CONSUMA DOAR 5 litri /100 KM ! Anii 30 erau,au fost vremuri cind pe TERRA trăiau GENII -NIKOLA TESLA, ETTORE MAJORANA geniu fizician disparut in 1938, Rudolf Diesel disparut, ETTORE BUGATTI geniu în constructie/proiectare,fabricare de autoturisme, ENRICO FERMI ,WERNER VON BRAUN, etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger