AcasăȘTIRI EXTERNEEmbargoul pe petrolul rusesc, motiv de dispută între liderii Occidentului. Ce se...

Embargoul pe petrolul rusesc, motiv de dispută între liderii Occidentului. Ce se întâmplă cu preţurile ţiţeiului

petrolEmbargoul pe petrolul rusesc, motiv de dispută între liderii Occidentului. Ce se întâmplă cu preţurile ţiţeiului

Țările membre ale Uniunii Europene nu au convenit asupra unui plan de boicotare a petrolului rusesc, transmite Reuters. Prin urmare, preţurile ţiţeiului au scăzut joi cu aproape 2%.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, a determinat UE să se angajeze să reducă dependenţa de combustibilii fosili ruşi prin creşterea importurilor din alte ţări şi extinderea rapidă a energiei regenerabile.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,98 dolari, sau 1,7%, la 119,62 dolari pe baril până la ora 17:38 GMT. Cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa din SUA, a scăzut cu 2 dolari, sau cu 1,7%, la 112,93 dolari pe baril. Miercuri, ambele benchmark-uri au închis la cel mai ridicat nivel din 8 martie.

Germania se opune embargoului

Germania este principalul oponent al embargoului. Nemții importă din Rusia 42% din petrolul său. Însă, un eventual embargo european asupra petrolului rus ar reprezenta o „problemă reală” pentru aprovizionarea cu motorină în Europa, a avertizat miercuri ministrul francez pentru tranziția energetică.

Rusia, cel mai mare exportator de petrol din lume, produce aproximativ 11 milioane de barili pe zi de țiței, din care puțin peste 5 milioane sunt exportate. Dar țara exportă și 1,5 milioane de barili pe zi de motorină, în special în Europa.

author avatar
Andreea Vlad
455 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astia au scazut pretul la petrol si la noi la pompa a crescut mai mult ca oricand si mai suntem si ptoducatori.Cat mai ne furati ba ca nu mai putem sa traim si ati pus totul pe butuci o sa ne dati la toti asistenta sociala?? ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger