AcasăȘTIRI EXTERNEElveția raționalizează energia electrică. Sunt penurii „severe” de electricitate și gaze naturale

Elveția raționalizează energia electrică. Sunt penurii „severe” de electricitate și gaze naturale

energie electricaElveția raționalizează energia electrică. Sunt penurii „severe” de electricitate și gaze naturale

Războiul din Ucraina are efecte negative asupra piețelor de energie, iar situația este critică, mai ales pentru țările dependente de gazul rusesc.

Una dintre victimele sancțiunilor Occidentului împotriva Rusiei este Elveția, care lucrează la un program de raționalizare a energiei electrice prin care ar putea avea loc pene controlate de curent pe teritoriul întregii țări și face apel către populație pentru reducerea consumului.

Țara Cantoanelor se pregătește pentru posibilitatea unor penurii „severe” de energie electrică. Astfel, Guvernul elvețian înființează un grup de intervenție în caz de criză în sectorul gazelor naturale și un sistem de monitorizare pentru detectarea timpurie a unei iminente probleme de electricitate.

Elveția, pusă de butuci de criza energiei

Sistemul de monitorizare trebuie să furnizeze informații privind situația actuală a aprovizionării și a pieței din Elveția, precum și analize ale autoaprovizionării, a precizat Departamentul federal pentru afaceri economice, educație și cercetare într-un comunicat.

„În special, este destinat să arate cât timp Elveția ar putea să-și asigure aprovizionarea cu energie electrică fără importuri de energie electrică”, potrivit Reuters. De asemenea, guvernul a însărcinat asociaţia industriei gazului din ţară (VSG), cu formarea unei noi organizaţii de intervenţie în caz de criză.

În prezent, a însărcinat operatorul rețelei naționale Swissgrid să dezvolte și să opereze un nou sistem de monitorizare pentru a observa evoluțiile în aprovizionarea cu energie electrică, despre care a spus că va fi pus în funcțiune până la sfârșitul anului 2022.

author avatar
Andreea Vlad