AcasăȘTIRI EXTERNEElveţia cheamă femeile la arme! Cum explică autoritățile nevoia de mai mulți...

Elveţia cheamă femeile la arme! Cum explică autoritățile nevoia de mai mulți militari

armataElveţia cheamă femeile la arme! Cum explică autoritățile nevoia de mai mulți militari

Elveţia intenţionează să facă serviciul militar obligatoriu şi pentru femei, așa cum se întâmplă în Israel sau Coreea de Nord.

Țara Cantoanelor este una dintre puţinele ţări europene unde serviciul militar încă este obligatoriu pentru toţi bărbaţii. Parlamentul elvețian a luat miercuri în discuţie posibilitatea extinderii recrutării şi în cazul femeilor, ca soluţie pentru problema efectivelor insuficiente ale forţelor armate, potrivit Swiss Info.

Elveția vrea să recruteze și femei în armată

Această opţiune se regăseşte într-un raport prezentat de o comisie parlamentară în faţa Consiliului de Stat. Documentul relevă că deşi pe hârtie armata elveţiană numără circa 100.000 de soldaţi, în realitate sunt doar aproximativ 80.000.

Se propun două alternative: fuzionarea forţelor armate cu serviciile de protecţie civilă sau stabilirea serviciului militar ca fiind obligatoriu şi pentru femei, în prezent în cazul femeilor acesta fiind voluntar.

Serviciul militar durează între 4 și 6 luni

Raportul mai sugerează şi invitarea tinerelor femei elveţiene să participe la zilele de informare pe care armata le desfăşoară în prezent doar pentru bărbaţi, pentru a le explica cât de important este să servească în armată.

În Elveţia serviciul militar are o durată cuprinsă între patru şi şase luni, în funcţie de armă, dar ulterior rezerviştii trebuie să participe anual la activităţi de instrucţie pentru menţinerea nivelului de pregătire.

Cetăţenii elveţieni au respins prin referendum în anul 2013 eliminarea serviciului militar obligatoriu.

author avatar
Andreea Vlad
1.453 afisari

17 COMENTARII

  1. Ia să le dea și mioriticilor arme.

    Ce ordine ar mar face ei printre speciali și „aleși”. Plus o mare parte dintre „patroni”.

    • Ha ha…si eu amspus la fel…sa-mi dea mie cateva sa le invat meserie….cum se lupta pe canapea

      • Sa avem pardon mon cher dar daca femeile au drepturi mai multe dect barbatii atunci logic si corect e sa aiba mai multe obligatii printre care si muritul in chinuri pe campul de lupta. Ca deh egalitatea sexelor si alte feminisme.

  2. In CH barbatii fac obligatoriu stagiu militar: in loc sa mearga la servici/munca, se duc la instructie de la ora 08:00 pana la 17:00, dupa aia fiecare merge acasa. La sfarsitul stagiului militar fiecare barbat isi ia acasa cu el mitraliera cu care s-a instruit. Din aceasta cauza furturile din locuinte in CH sunt aproape inexistente.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger