AcasăȘTIRI EXTERNEElon Musk, previziuni dezastruoase: „Războiul civil în Europa e inevitabil”

Elon Musk, previziuni dezastruoase: „Războiul civil în Europa e inevitabil”

elon musk

Războiul din Israel, unde luptătorii Hamas au făcut prăpăd, mai ales, în rândul civililor, ar fi, de fapt, un preambul pentru ceva mult mai groaznic, pe „Bătrânul Continent”.

Elon Musk, proprietarul X (ex-Twitter), consideră că se apropie nori negri deaspra Europei.

Război civil în Europa?

Războaiele Rusia – Ucraina şi Israel – Fâşia Gaza l-au determinat pe Musk să afirme că un război civil în Europa este inevitabil.

„Dacă tendințele actuale continuă, războiul civil în Europa este inevitabil”, a postat Elon Musk pe X.

UE, avertisment pentru Musk privind „dezinformarea” de pe X

UE i-a transmis un avertisment lui Elon Musk în legătură cu presupusa dezinformare cu privire la atacul Hamas asupra Israelului, inclusiv știri false și „imagini vechi reproduse”, pe X.

Scrisoarea sosește la mai puțin de două luni de la intrarea în vigoare a unor noi legi radicale de reglementare a conținutului pe rețelele de socializare văzute în UE, în temeiul Legii privind serviciile digitale.

În cazul în care Musk, proprietarul X, nu se conformează, acesta riscă o amendă de 6% din veniturile sale din X sau o interdicție totală în UE.

„Politica noastră este ca totul să fie open source și transparent. Aceasta este o abordare pe care înțeleg că UE o susține. Vă rugăm să enumerați încălcările în X pe care le subliniați, astfel încât publicul să le poată vedea”, a scris Musk, răspunzând acuzațiilor din scrisoarea CE.

author avatar
Andrei Ștefan