AcasăȘTIRI EXTERNEElon Musk, plătit de UE pentru sateliții Starlink / Miliardarul a acuzat...

Elon Musk, plătit de UE pentru sateliții Starlink / Miliardarul a acuzat Rusia că încearcă să distrugă reţeaua lui din Ucraina

elon muskElon Musk lasă Ucraina fără internet. 1.300 de sateliți din rețeaua Starlink, deconectați!

Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea de a plăti ucrainenilor accesul la rețeaua de internet Starlink, achitat în prezent de Elon Musk.

Propunerea vine în urma avertismentelor lui Elon Musk că SpaceX nu va plăti pe termen nelimitat pentru accesul ucrainenilor la Starlink. Vineri, SpaceX a transmis Pentagonului că ar putea sista acest serviciu dacă nu îi va achita câteva zeci de milioane de dolari în fiecare lună.

Avertismentul lui Musk de a tăia internetul a durat doar 24 de ore

Musk a atenţionat că această operaţiune a costat SpaceX până acum 80 de milioane de dolari, sumă care ar urma să ajungă la peste 120 de milioane de dolari până la sfârşitul acestui an şi 400 de milioane în următoarele 12 luni.

Sâmbătă, Musk s-a răzgândit. „La naiba …. chiar dacă Starlink încă este în pierdere, iar alte companii obțin miliarde de dolari de la contribuabilii americani, noi vom continua să livrăm gratuit guvernului Ucrainei”, a scris pe Twitter Elon Musk.

De când au început să sosească în Ucraina, în primăvara anului trecut, terminalele de internet prin satelit Starlink realizate de SpaceX, compania lui Elon Musk, au fost o sursă vitală de comunicare pentru armata ucraineană, permițându-i să lupte și să rămână conectată chiar dacă rețelele de telefonie mobilă și de internet au fost distruse în războiul cu Rusia.

author avatar
Andreea Vlad