AcasăȘTIRI EXTERNEElon Musk, mișcare de ultim moment, înainte de procesul cu Twitter

Elon Musk, mișcare de ultim moment, înainte de procesul cu Twitter

elon muskElon Musk intră in lumea fotbalului?! Miliardarul şi-a anunţat intenţia de a cumpăra un celebru club de fotbal din Anglia

Elon Musk a vândut acţiuni ale companiei în valoare de 6,9 miliarde de dolari, spunând că fondurile ar putea fi folosite pentru a finanţa o potenţială înţelegere cu Twitter, dacă va pierde o bătălie juridică cu platforma de socializare.

Vânzarea vine la câteva săptămâni după ce CEO-ul Tesla a decis să rupă acordul de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter și bătălia juridică care a urmat cu gigantul tehnologic, lucru pe care Musk l-a recunoscut marți seara.

Elon Musk se teme că va pierde procesul cu Twitter

”În cazul (sperăm puţin probabil) în care Twitter forţează să se încheie această tranzacţie şi unii parteneri de capital nu vor fi suficienţi, este important să se evite o vânzare de urgenţă a acţiunilor Tesla”, a spus el într-un tweet publicat marţi seara târziu, potrivit axios.com.

În alte comentarii scrise pe Twitter de marţi, Musk a spus ”da” când a fost întrebat dacă a terminat de vândut acţiuni Tesla şi, de asemenea, a spus că va cumpăra din nou acţiuni Tesla dacă preluarea Twitter nu se va încheia.

Cu mai puțin de patru luni în urmă, Musk a spus că nu intenționează să mai vândă acțiuni Tesla după ce a vândut acțiuni de 8,5 miliarde de dolari în urma tranzacției cu Twitter.

CEO-ul Tesla, dispută cu Twitter

Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a-l forţa să finalizeze tranzacţia, respingând afirmaţia sa conform căreia a fost indus în eroare cu privire la numărul de conturi de spam de pe platforma de socializare, considerând că este remuşcarea cumpărătorului în urma unei scăderi a acţiunilor din sectorul tehnologiei.

Dar de atunci, experţii juridici au sugerat că, dacă Musk va fi forţat să finalizeze achiziţia sau să rezolve disputa cu o penalizare aspră, probabil că va vinde mai multe acţiuni Tesla.

Cele două părţi se vor judecata pe 17 octombrie.

author avatar
Andreea Vlad
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger