AcasăȘTIRI EXTERNEElon Musk, la summit-ul G20, înconjurat de lumânări. „Stau aici, în întuneric,...

Elon Musk, la summit-ul G20, înconjurat de lumânări. „Stau aici, în întuneric, e foarte bizar” – FOTO&VIDEO

Elon Musk, la summit-ul G20, înconjurat de lumânări. „Stau aici, în întuneric, e foarte bizar” – FOTO&VIDEO

Patronul Tesla și SpaceX, miliardarul Elon Musk, s-a adresat, luni, liderilor de afaceri la summitul G20 de la Bali, prezentându-și viziunea asupra viitorului.

Elon Musk a apărut luni, pe ecranele liderilor de afaceri reuniți în Bali, în marja summitului G20, stând în întuneric, înconjurat de lumânări. În imagine erau vizibile doar fața și mâinile acestuia. Cămașa tradițională indoneziană batik a miliardarului proprietar al Twitter abia se vedea.

Tuneluri pentru a combate ambuteiajele și călătoriile cu rachete

„Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel. De aceea sunt complet în întuneric”, i-a explicat el magnatului indonezian Anindya Bakrie, care modera discuția.

Întrebat de ce nu a vizitat insula tropicală din Indonezia, noul șef al Twitter a glumit spunând că „volumul său de muncă a crescut mult în ultima vreme” și că „muncește cel mai mult” după preluarea gigantului rețelelor de socializare.

Musk nu a oferit multe detalii despre achiziția sa controversată, care a inclus concedierea a mii de angajați și introducerea unei versiuni pe bază de abonament. Dar a spus că este în favoarea dezvoltării videoclipurilor pe Twitter și a monetizării conținutului pentru creatori, informează Le Point.

Lăsând la o parte Twitter, conversația s-a axat pe tuneluri săpate adânc pentru a combate ambuteiajele din trafic, pe traversarea lumii în mai puțin de o oră și pe găsirea vieții extraterestre în spațiu. „Poate că vom găsi civilizații extraterestre sau vom descoperi civilizații care au existat cu milioane de ani în urmă”, a spus el.

Șeful producătorului de mașini electrice Tesla a continuat să se entuziasmeze cu privire la avantajele tunelurilor în raport cu mașinile zburătoare pentru a rezolva problema congestiei traficului.

În afară de opiniile sale „optimiste” privind viitorul Indoneziei ca țară în curs de dezvoltare, conversația s-a axat pe perspectivele sale îndrăznețe și originale cu privire la viitorul Pământului. Jakarta l-a invitat pe Elon Musk să folosească Indonezia ca loc de lansare pentru racheta sa SpaceX, subliniind avantajele unei locații apropiate de ecuator.

„Stau aici, în întuneric, înconjurat de lumânări”

Elon Musk, care este cel mai bogat om din lume, a declarat că și-ar dori să vadă dezvoltarea unor baze de lansare a rachetelor în întreaga lume, care ar permite oamenilor să călătorească „în cealaltă parte a lumii” cu o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului. „Cred că ar deschide cu adevărat lumea dacă ai putea călători oriunde în mai puțin de o oră”, a spus el.

Dar, cu toate visele sale îndrăznețe despre viitor, antreprenorul nu s-a putut abține să nu glumească, spunând că el însuși este la mila capriciilor energetice ale planetei. „Mă uit la acest videoclip și este atât de ciudat. Stau aici, în întuneric, înconjurat de lumânări”, a râs el.

author avatar
Tudor Borcea