AcasăȘTIRI EXTERNEElon Musk intră in lumea fotbalului?! Miliardarul şi-a anunţat intenţia de a...

Elon Musk intră in lumea fotbalului?! Miliardarul şi-a anunţat intenţia de a cumpăra un celebru club de fotbal din Anglia

elon muskElon Musk intră in lumea fotbalului?! Miliardarul şi-a anunţat intenţia de a cumpăra un celebru club de fotbal din Anglia

Miliardarul american Elon Musk, care deţine SpaceX şi Tesla, a declarat că intenţionează să achiziţioneze clubul englez de fotbal Manchester United. Musk a postat marţi anunţul respectiv pe Twitter.

„În plus, cumpăr Manchester United, nu-mi mulţumi”, a scris omul de afaceri, fără a oferi alte detalii. Astfel, el a comentat cealaltă postare a sa, care se referea la punctele sale de vedere asupra situaţiei politice interne din Statele Unite.

Elon Musk vrea să cumpere Manchester United

Ulterior, a revenit cu un tweet în care anunța că glumea când a spus că va cumpăra clubul englez de fotbal Manchester United. „Nu, aceasta este o glumă de lungă durată pe Twitter. Nu cumpăr nicio echipă de fotbal”, i-a răspuns Musk unui utilizator care l-a întrebat dacă are intenții serioase să cumpere clubul, potrivit Reuters.

Unii fani de-ai lui Manchester United, nemulțumiți de bugetul tot mai mic al clubului lor în ultimul timp, l-au îndemnat anterior pe Musk pe Twitter să ia în considerare cumpărarea clubului.

Clubul de fotbal, deținut de o familie din America

În acest moment, clubul este deţinut de familia Glazer din SUA. Omul de afaceri american Malcolm Glaser (1928-2014) a început să cumpere acţiuni ale Manchester United în 2003, în condiţiile în care acestea au apărut în circulaţie, pe piaţă, în 1990. Până în octombrie 2004, era proprietarul a peste 30% din acţiunile clubului, iar în luna mai a anului următor a reuşit să dobândească un pachet de control.

Glaser şi-a majorat apoi acţionariatul la 75%, ceea ce i-a permis să schimbe statutul clubului din societate pe acţiuni în societate privată şi să retragă acţiunile din circulaţie. Ulterior, Glazer a câştigat controlul deplin al clubului, fapt care l-a costat aproximativ 1,47 miliarde de dolari.

author avatar
Andreea Vlad