AcasăȘTIRI EXTERNEElon Musk îl trimite în SUA pe șeful Tesla din Shanghai pentru...

Elon Musk îl trimite în SUA pe șeful Tesla din Shanghai pentru a stimula producția americană

Șeful Tesla în China, Tom Zhu, și o echipă de subalterni ai săi au fost aduși pentru a rezolva problemele de producție din SUA, alimentând discuțiile dintre colegi că acesta este pregătit pentru un rol mai important, într-un moment în care directorul executiv Elon Musk este distras de Twitter.

Tom Zhu, care conduce operațiunile asiatice ale Tesla, a vizitat fabricile din California și Texas împreună cu o echipă din care făcea parte și managerul fabricii din Shanghai, Song Gang.

Un Steve Jobs asiatic la Tesla

Sub conducerea lui Zhu, Tesla Shanghai și-a revenit puternic după opririle de producție din acest an pentru a aduce Tesla mai aproape de obiectivul de creștere a producției de 50% pentru 2022. Analiștii se așteaptă ca producția să fie cu aproape 45% mai mică, pe baza previziunilor pentru trimestrul al patrulea care tocmai s-a încheiat.

Zhu și alții au făcut prima lor călătorie în SUA pentru Tesla în acest an în luna august, a declarat persoane apropiate, într-un moment în care compania are unele roluri cheie de conducere neocupate peste ocean. Printre proiectele la care a lucrat echipa din Shanghai se numără Cybertruck, următorul model Tesla, mult amânat.

Fabrica Tesla din Austin, SUA, își mărește producția de Model Y și se pregătește pentru Cybertruck. Fabrica din Fremont se pregătește să lanseze o nouă versiune a Model 3, a cărei producție va începe la Shanghai anul viitor, informează Zone Bourse.

Unii investitori și analiști ai Tesla au fost îngrijorați de distragerea atenției lui Elon Musk după achiziția Twitter din octombrie și de cadrele din cadrul companiei de automobile electrice.

Tom Zhu a ajutat la conducerea fabricii din Austin iar colegii acestuia din Shanghai cred că acesta este pregătit pentru un rol mai mare și mai cuprinzător la Tesla. Un colaborator apropiat al lui Zhu din Shanghai a distribuit în ultimele săptămâni pe rețelele de socializare un poem de adio pentru șeful chinez, anticipând noua sa misiune.

La uzina din Austin, inginerii chinezi au fost văzuți de oamenii din fabrică lucrând în zona de dezvoltare a Cybertruck și a bateriilor. Tesla intenționează să producă modelul Cybertruck anul viitor.

În Fremont, California, angajații chinezi au lucrat la ansamblurile de caroserie pentru modelul Y. Când Tesla a postat vineri pe Twitter o fotografie pentru a sărbători atingerea de către Austin a unei noi etape de producție de 3.000 de Model Y într-o săptămână – totuși mai puțin de o treime din producția săptămânală din Shanghai din ultimul trimestru – Zhu a fost prezentat zâmbind alături de sute de oameni din fabrică.

Un succesor al lui Musk?

Zhu, care s-a născut în China, dar are acum un pașaport neozeelandez, este un manager fără menajamente, care preferă jachetele din fleece marca Tesla și locuiește într-un apartament subvenționat de guvern, la 10 minute de mers cu mașina de la fabrica Gigafactory din Shanghai, potrivit persoanelor care lucrează cu el.

James Murdoch, membru al consiliului de administrație al Tesla, a declarat luna trecută că firma a identificat recent un potențial succesor al lui Musk, fără a da numele persoanei. Murdoch nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Unii investitori sunt sceptici că Zhu poate schimba singur situația: „În America, a face afaceri este foarte, foarte diferit de a conduce o fabrică în China”, a declarat marți pe Twitter Ross Gerber, un investitor Tesla și CEO al Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management. „Așa că eu cred că Elon trebuie să fie la Tesla”.

author avatar
Tudor Borcea
156 afisari

6 COMENTARII

  1. Poate ca-si merita soarta prostii….sa fie sclavi la chinezii condusi de stim noi cine……..AmericaTheBeautiful……….hahaha stupid people….care nu stie chineza sa stea capra ca oricum chinezii n-au maciuca prea mare deci nu e chiar asa de greu….plus ca poponariiLGBT se bucura ca e futaigratis…..ha ha ha

    • Dupa ce va f..te chinezul o sa se dezumfle……ptr ca era si el tot o clona…..ha ha ha stupid people
      Freedom to be fucked in the ass….1,5miliarde de clienti asteapta sa va reguleze fulloption….ha ha ha

      • America o sa devina un fel de bordel-casino din Macaw….hahaha
        Slava luiSatanaaaaaaaa….haules-baules e religia voastra secera si ciocanul……acum sa sugeti licuriciul

        • Restaurantulvfirmei sa fie plin de mexicani traficanti de Fentanyl…Aleluiaaaaaa dupa ce te Bunga-bunga chinezii iei o doza si crapi….ha ha ha….

          • Oricum firma Tesla nu are nevoie decat de clone retardate sa care sacii cu cadavre la abator

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger