AcasăȘTIRI EXTERNEElon Musk a descins la Casa Albă. Ce a discutat patronul Tesla...

Elon Musk a descins la Casa Albă. Ce a discutat patronul Tesla cu consilierii lui Joe Biden – VIDEO

Elon Musk a descins la Casa Albă. Ce a discutat patronul Tesla cu consilierii lui Joe Biden / Foto: printscreen

Patronul Tesla, Elon Musk, care are o relație cel puțin tensionată cu administrația Biden, a avut vineri o întâlnire cu consilieri ai președintelui american, a anunțat Casa Albă.

 

Elon Musk s-a întâlnit cu Mitch Landrieu, coordonatorul președintelui american pentru marile proiecte de infrastructură, și cu John Podesta, consilierul însărcinat cu tranziția energetică, a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a executivului american.

Relații tensionate cu Casa Albă

Discuția s-a axat pe modul în care două legi importante adoptate la inițiativa lui Joe Biden „pot dezvolta sectorul automobilelor electrice”, a spus ea. Purtătoarea de cuvânt a precizat că Elon Musk nu a vorbit cu președintele și a dat asigurări că nu a fost menționat faptul că acesta este proprietarul Twitter.

Vizita a fost surprinzătoare, deoarece relația omului de afaceri cu Casa Albă a lui Joe Biden este cunoscută ca fiind una rece, notează Zone Bourse.

Președintele democrat, care este un mare susținător al sindicatelor, a împiedicat Tesla să participe la un eveniment important privind mașinile electrice la Casa Albă în august anul trecut. Musk, care este foarte ostil sindicatelor, a denunțat acest lucru drept „sabotaj”.

Mai recent, Karine Jean-Pierre a calificat drept „incredibil de periculoase” atacurile lui Elon Musk la adresa lui Anthony Fauci, consilierul demisionar al lui Joe Biden pe tema pandemiei Covid-19.

Tesla a raportat profituri record în această săptămână, dar se confruntă cu îndoieli din ce în ce mai mari în ceea ce privește amploarea cererii pentru vehiculele sale electrice.

Investitorii se întreabă, de asemenea, dacă nu cumva compania suferă din cauza faptului că șeful său petrece acum mult timp pe Twitter, platformă pe care a achiziționat-o în octombrie anul trecut. De atunci, rețeaua de socializare a trecut la controversă. În special, Elon Musk a restabilit în noiembrie anul trecut contul fostului președinte Donald Trump, care nu l-a mai folosit de atunci.

Musk a precizat joi, într-un tweet, că s-a întâlnit, de asemenea, la Washington cu liderii democrat și republican din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries și, respectiv, Kevin McCarthy, pentru a „discuta despre cum să se asigure că platforma (sa) tratează ambele partide în mod echitabil”.

author avatar
Tudor Borcea