AcasăȘTIRI EXTERNEElicopter prăbușit în apropiere de Kiev, cel puțin 18 morți. Ministrul ucrainean...

Elicopter prăbușit în apropiere de Kiev, cel puțin 18 morți. Ministrul ucrainean de Interne, printre victime – VIDEO

Elicopter prăbușit în apropiere de Kiev, 16 morți. Ministrul ucrainean de Interne, printre victime - VIDEO / Foto: printscreen

Cel puțin 18 persoane, inclusiv ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, și doi copii, au fost ucise miercuri, într-un accident de elicopter în apropiere de Kiev, a anunțat poliția de stat.

„În orașul Brovari – situat în suburbiile estice ale Kievului – un elicopter s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale”, a declarat pe Telegram adjunctul șefului administrației prezidențiale, Kirilo Timoșenko, adăugând că „ambulanțe, poliție și pompieri intervin la locul accidentului”.

Aparatul s-a prăbușit la est de Kiev

 

Accidentul a provocat moartea a 18 persoane, printre care doi copii și ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastirski (42 de ani) , primul său adjunct, Ievgheni Ienin (42 de ani) și un alt oficial de rang înalt. Monastirski, care a fost responsabil pentru poliție și securitate în interiorul Ucrainei, a fost numit în 2021 de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Nouă dintre persoanele ucise se aflau în elicopter. 22 de răniți, dintre care zece copii, au fost spitalizați, a precizat poliția.

„În momentul tragediei, copiii și angajații instituției se aflau în grădiniță”, a declarat guvernatorul regiunii, Oleksiï Kouleba, pe Telegram. O purtătoare de cuvânt a poliției ucrainene din regiunea Kiev, citată de televiziunea de stat Suspilné, a declarat că „un incendiu a izbucnit” în momentul accidentului.

Accidentul a avut loc în Brovari, un oraș cu aproximativ 100.000 de locuitori de la periferia estică a capitalei Kiev. Nu au existat informații imediate cu privire la cauza accidentului. Elicopterul care s-a prăbușit aparținea serviciului de urgență de stat al Ministerului de Interne, potrivit unui purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene.

 

author avatar
Tudor Borcea