AcasăȘTIRI EXTERNEElicopter militar maghiar, prăbușit în Croația! Nu există supraviețuitori

Elicopter militar maghiar, prăbușit în Croația! Nu există supraviețuitori

elicopterElicopter militar maghiar, prăbușit în Croația! Nu există supraviețuitori / foto: g4media.ro

Un elicopter militar străin s-a prăbușit, miercuri, în apropierea orașului croat Drnis, a anunțat Ministerul croat al Apărării, iar un raport sugerează că ar fi un elicopter maghiar.

Josip Brozicevic, șeful Departamentului de Căutare și Salvare, a declarat că la bordul elicopterului se aflau trei persoane, iar cadavrele a două dintre ele au fost găsite.

Elicopterul transporta 3 militari

Căutarea persoanei dispărute continuă. Potrivit presei croate, elicopterul aparține armatei maghiare care se află în prezent în Croația pentru antrenamente.

Elicopterul, un Airbus H145, făcea parte din Brigada 86 „József Kiss Escadrila”. Cei trei militari veneau din Zadar, unde participaseră la un exercițiu aerian, sctie hirado.hu. Accidentul ar fi putut fi provocat de un cablu suspendat din oțel.

„Șeful de cabinet s-a deplasat la fața locului cu un grup de experți pentru a participa la investigarea circumstanțelor în care s-a produs accidentul, împreună cu autoritățile croate. Potrivit unor rapoarte neconfirmate de presă croată, elicopterul ar fi putut fi prins într-un cablu de oțel care a fost întins între două vârfuri de munte”, a transmis Ministerul Apărării.

Potrivit informațiilor publicate de presa maghiară, pilotul nu a observat cablul de oțel suspendat care lega calea de alunecare între două vârfuri de munte, elicopterul s-ar fi putut încurca în el, apoi s-a prăbușit și a explodat.

author avatar
Andreea Vlad