AcasăȘTIRI EXTERNE„Elevii” Gretei Thunberg, prinși în capcană la Porsche. Fără lumină, căldură și...

„Elevii” Gretei Thunberg, prinși în capcană la Porsche. Fără lumină, căldură și WC / Scene încredibile în Germania – FOTO&VIDEO

„Elevii” Gretei Thunberg, prinși în capcană de Porsche. Fără lumină, căldură și WC / Scene încredibile în Germania – FOTO&VIDEO / Foto: printscreen

15 activiști din cadrul mișcării de mediu Scientist Rebellion s-au lipit la propriu cu mâinile de podeaua unei reprezentanțe auto Porsche din Wolfsburg, Germania. Scopul lor? Să ceară decarbonizarea sectorului auto din Germania și limitarea vitezei de autostrăzi.

Dar acțiunea nu a avut efectul dorit. Proprietarul reprezentanței nu a părut foarte dispus să asculte discursul activiștilor pentru climă.

Lăsați fără lumină și căldură

Dimpotrivă, după ce i-a ignorat și când ziua de lucru s-a terminat pentru el și angajații săi, a stins pur și simplu luminile și încălzirea, lăsându-i pe protestatari prinși în propria capcană – blocați pe betonul rece.

Lipiți de sol, fără WC

Volkswagen (proprietarul Porsche) ne-a spus că ne susține dreptul de a protesta, dar a refuzat cererea noastră de a ne pune la dispoziție un recipient pentru a urina și defeca într-un mod decent”, a declarat pe Twitter Gianluca Grimalda, lector la Institutul pentru Studii Economice Globale din Kiel, un activist care a participat la acțiune. Bărbatul relata situația pe Twitter.

Dealerul nu s-a întors la fața locului decât a doua zi. În cele din urmă, el a decis să anunțe poliția, care i-a arestat pe activiști. În total, activiștii au rămas blocați lângă bolizii auto timp de 42 de ore.

Pe Twitter, Gianluca Grimalda a deplâns comportamentul firmei germane, mai ales că, potrivit acestuia, sănătatea sa a fost pusă în pericol, scrie Express. Medicii au fost apoi trimiși la fața locului pentru a-l „dezlipi” pe academician, care risca să dezvolte cheaguri de sânge potențial fatale în mâini.

„Au vrut economie, le-au stins lumina”

Deși unii utilizatori și-au exprimat sprijinul pentru protest, majoritatea internauților au ironizat situația. „Au vrut decarbonizare, de aceea dealerul s-a simțit obligat să oprească căldura. Dovadă că ia situația în serios”, a scris un utilizator.

author avatar
Tudor Borcea