AcasăȘTIRI EXTERNEElectricitate: facturi de coșmar în Italia!

Electricitate: facturi de coșmar în Italia!

Preţurile electricităţii pentru gospodăriile italiene vor creşte cu 29,8% în următorul trimestru iar cele ale gazelor cu 14,4%, din cauza „dinamicii extraordinare” a costurilor materiilor prime, care se îndreaptă spre maxime istorice, a avertizat autoritatea de reglementare Arera.

Prețurile de referință ale gazelor europene au crescut cu peste 300% în acest an, stimulate de niveluri scăzute de stocare, întreruperi și cerere ridicată, mai ales în Asia, pe măsură ce economiile se recuperează de la pandemia Covid-19, crescând costurile energiei electrice.

Este puţin probabil ca situaţia să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori.

Arera a informat că aşteptata creştere a fost calculată în urma măsurilor aprobate de Guvern, care săptămâna trecută a pus deoparte peste trei miliarde de euro pentru a limita creşterea facturilor la electricitate în ultimele trei luni din 2021.Fără astfel de măsuri, familiile s-ar fi confruntat cu o creştere a preţurilor la electricitate şi gaze de 45% şi, respectiv, 30%.

“Intervenţia guvernamentală a atenuat efectele într-o fază delicată a redresării şi a protejat consumatorii vulnerbili, dar mai este de lucru pentru a reduce costurile structural pentru energie”, a declarat directorul Arera, Stefano Besseghini.

Guvernul va  cheltui  peste trei miliarde de euro pentru a ajuta la limitarea creşterii preţurilor energiei. 

 “Fără această intervenție,   prețul la  electricitate ar putea creşte cu peste 40% în trimestrul viitor, iar preţul gazelor cu 30%”, a exlicat premierul Mario Draghi la adunarea anuală a Federației angajatorilor din Italia, Confindustria.

Italia importă 70% din necesarul de energie, iar 40% provin din gazelele naturale. Autoritatea de reglementare a energiei din Italia stabilește prețurile la gaz și electricitate pe piața de vânzare cu amănuntul ne-liberalizată la fiecare trei luni. 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
614 afisari

2 COMENTARII

  1. Deci ITALIA NU ARE PRETUL ,,LIBERALIZAT” la gaze și curent așa cum au mintit mass media și politicienii PNL/USR!! Dar noi avem! Cred ca sîntem singurii din EUROPA care avem ,,liberalizare” la preturi și dobînzi bancare!!!!

  2. AIA NU AU ENERGIE NUCLAEA PROPRIE CA NOI , HIDRO POATE CATVA SI NU E MOTIV DE COMPARATIE AU DOAR TRADATORI CA SI AICI!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger