AcasăȘTIRI EXTERNE„El Chapo”, moarte prematură în închisoarea din SUA? / Avocații: „Nu vede...

„El Chapo”, moarte prematură în închisoarea din SUA? / Avocații: „Nu vede niciodată lumina soarelui”

„El Chapo”, moarte prematură în închisoarea din SUA? / Avocații: „Nu vede niciodată lumina soarelui” / Foto: printscreen

Fostul narcotraficant Joaquin Guzman, alias „El Chapo”, se află în închisoare în Statele Unite de șase ani. El spune că suferă din punct de vedere „psihologic”.

El Chapo” trece printr-o perioadă de „chin psihologic”. Fostul traficant de droguri mexican Joaquin Guzman a cerut ajutor, prin intermediul unuia din avocații său, Mexicului, în ceea ce privește condițiile de detenție din SUA, unde execută o condamnare pe viață.

„Nu vede lumina soarelui”

„În cei șase ani de când se află în Statele Unite, Joaquin nu a văzut soarele”, a declarat avocatul său din Mexic, José Refugio Rodriguez, într-un interviu acordat Radio Formula.

Încarcerat în Colorado, într-una dintre cele mai sigure închisori din Statele Unite, „El Chapo” Guzman își părăsește celula doar de trei ori pe săptămână, fără să vadă vreodată soarele, a precizat Rodriguez.

Avocatul a declarat că a primit un mesaj vocal de la Guzman, în vârstă de 65 de ani, prin intermediul lui Mariel Colon, unul dintre avocații săi din SUA, și al uneia dintre surorile sale. „Suferă de probleme psihologice”, a continuat el, temându-se de o „deteriorare” a sănătății sale care ar putea duce la o moarte prematură, informează Le Point.

Autoritățile mexicane trebuie să monitorizeze condițiile sale de detenție, în baza unui acord cu Statele Unite, potrivit avocatului. „El Chapo”, odinioară temutul lider al cartelului Sinaloa, denunță, de asemenea, presupusa nerespectare a procedurilor în timpul extrădării sale în ianuarie 2017. El a cerut în octombrie anularea sentinței sale și un nou proces.

Doleanțele lui Guzman survin după arestarea unuia dintre fiii săi, Ovidio Guzman, la 5 ianuarie, în statul Sinaloa (nord-vest), într-o operațiune soldată cu 29 de morți (10 militari și 19 traficanți, potrivit autorităților).

La 18 iulie 2019, Joaquin Guzman a fost găsit vinovat de trafic de droguri, spălare de bani și utilizarea de arme de foc de către un tribunal din New York.

Pe de altă parte, procesul lui Genaro Garcia Luna, fost ministru mexican al Securității între 2006 și 2012, pentru trafic de cocaină, a început marți în același tribunal din Brooklyn.

Genaro Garcia Luna este acuzat că a luat mită pentru a proteja cartelul Sinaloa al lui „El Chapo” și că a fost implicat în traficul a cel puțin 53 de tone de cocaină către Statele Unite.

author avatar
Tudor Borcea
831 afisari

4 COMENTARII

  1. Foarte bine. De aceea s-a inventat pușcăria. Să nu vezi lumina soarelui. Să nu ai libertate. Să nu ai vizite conjugale. Să fii pus la muncile nedorite din societate, cum ar fi spartul de bulgări de sare, minereul de uraniu, tăiatul de stuf…..

  2. De ce nu-l cheama pe flausatul dinTELE-MORMAN cu care a facut trafic de racheteSTINGER in Libia si Turcia???LiviuDragnea mergi la tavarisciul tau de”afaceri” cu o lumanare…

  3. Sa crape ! Din cauza lui „El Chapo” ( sluga netrebnica a sinagogii satanei) mor milioane de tineri in fiecare an, din cauza drogurilor…….

  4. Există o listă lungă a românilor, care urmează ”să fie mutați ” lângă EL CHAPO

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger