AcasăȘTIRI EXTERNEEi sunt primii prizonieri ruși capturați / Ordinul comandantului Forțelor Armate ale...

Ei sunt primii prizonieri ruși capturați / Ordinul comandantului Forțelor Armate ale Ucrainei: „Produceți daune maxime invadatorilor!”

sursa foto: Facebook - Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine

Pe fondul atacului Rusiei asupra Ucrainei s-a aflat, joi la amiază, că doi soldați ruși au ajuns pe mâna armatei ucrainene.

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul-locotenent Valerii Zaluzhnyi, a făcut un anunț în acest sens. Așa s-a aflat că soldații ucraineni „au capturat doi ocupanți ruși din unitatea 91701 a Regimentului de pușcași motorizat Yampol”.

Ordinul comandantului Forțelor Armate ale Ucrainei: „Produceți daune maxime invadatorilor!”

sursa foto: Facebook – Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine
sursa foto: Facebook – Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine

În acelaşi timp, s-a aflat că s-a dat ordin, de la nivelul Comandantului Forțelor Armate ale Ucrainei să se „producă daune maxime invadatorilor”. „Suntem pe pământul nostru și nu renunțăm la el!”, sună mesajul ferm transmis joi, 24 februarie și distribuit și pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România.

 

sursa foto: Facebook – Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine

„Astăzi, 24 februarie, la ora 05.00, forțele armate ale Federației Ruse au lansat un bombardament intens al unităților noastre din est, au lansat lovituri cu rachete/bombe pe aerodromurile din Boryspil, Ozerne, Kulbakino, Chuhuiv, Kramatorsk, Chornobaivka, precum și asupra infrastructurii militare a Forțelor Armate ale Ucrainei. În același timp, aceștia au început bombardarea cu artilerie a zonelor și așezărilor aflate de-a lungul graniței de stat și a graniței administrative cu teritoriul ocupat temporar al Crimeei.

Forțele Naționale de Apărare, folosind dreptul la autoapărare conform articolului 51 din Carta Națiunilor Unite, contracarează cu demnitate încercările inamicului de a trece frontiera de stat. Situația este controlată. Trupele ruse suferă pierderi.

În zona Operațiunii Forțelor Unite au fost doborâte 5 avioane și 2 elicoptere ale Forțelor Aerospațiale Ruse, două tancuri au fost avariate, mai multe camioane ale forțelor armate ale Federației Ruse au fost distruse.

Comandantul-șef suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei a dat ordin de a provoca daune maxime agresorului.

Nu există pierderi printre apărătorii Ucrainei.

Suntem pe pământul nostru și nu vom renunța la el!

Împreună spre Victorie!”, a transmis Zaluzhnyi, conform antena3.ro.

Iohannis: Astăzi, Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor

Pe de altă parte, președintele Iohannis a anunțat, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării, ce a avut loc joi, 24 februarie, că „din păcate, în această dimineață, Federația Rusă a ales calea reprobabilă și complet ilegală a violenței armate masive împotriva unui stat independent și suveran”.

„Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. Astăzi, Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul, și întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil.

România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți omenești.

În ultimele săptămâni, Statele Unite ale Americii, NATO, Uniunea Europeană și întreaga comunitate a statelor democratice au făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze.

România a fost puternic implicată în adoptarea tuturor deciziilor la nivel aliat și european și a pledat întotdeauna pentru continuarea dialogului în vederea detensionării situației de la granițele Ucrainei.

Niciodată nu este însă prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică”, a susținut, între altele, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

author avatar
Andrei Coman
740 afisari

6 COMENTARII

  1. Niste copii pusi de Mamona intr-un circ sinistru. Sa ai iertati dar tinuti prizonieri de razboi. Vor depune marturii in ordinele ce le-au primit de a face crime de razboi.

  2. Voi trebuiati sa fiti in discoteca sau la meci nu in lagar de prizonieri.
    Cer federatiilor de sport din lume, excluderea Rusie din competitiile sportive internationale pai cum zice Mamona, pe termen nelimitat.
    Si asa nu au steag la olimpiada…

  3. Hă, hă, hă eu unul nu aș fi ieșit cu așa ceva pe post. Dacă ăștia sunt prizonieri de război înseamnă că armata rusă este pe mâini bune. Ăștia seamănă mai mult cu niște găinari, nicidecum cu fioroșii soldați ruși, așa cum ni=i prezintă unii. Dar ucrainenii când recunosc despre dezertările din armata ucraineană? Un exemplu este cazul avionului ajuns la Bacău, avion asupra căruia prompteristele de la noi nu s-au pus de acord. Unele posturi de știri spun că a terminat benzina alții că s-ar fi rătăcit. Astea să le spună lui Mutu. Băiatul a dat bir cu fugiții în România pentru a scăpa de război. Dar despre unitățile militare care se predau ce ne poate spune ghinărarul ucrainean?

  4. Rusii nu pot stapani o armata de 500.000 de oameni. Sa presupunem ca reuseste invazia. Cu ce cost uman? Hai sa vedem ce fel de satelit face cu o Rusie inghetata si mereu insaracita si mereu in lupta cu insurgentii. Deci se compromit istoric cu o gandire medievala, de trib barbar slav.

  5. Astia au fost prinsi la furat prin pietele de la Kiev sau Lvov.Rusii parca sunt mai blonzi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger