AcasăȘTIRI EXTERNE„Eficiența” dozelor. Triplu vaccinat, un medic spune că s-a infectat cu Omicron...

„Eficiența” dozelor. Triplu vaccinat, un medic spune că s-a infectat cu Omicron la Londra

Un medic israelian triplu vaccinat spune că s-a infectat cu varianta Omicron la Londra, la o conferință la care au participat 1.250 de persoane, pe 23 noiembrie, exact când a fost descoperită o nouă tulpină în Africa de Sud.

Elad Maor, în vârstă de 45 de ani, a călătorit la Londra pe 19 noiembrie pentru o conferință de trei zile la ExCeL London, în estul capitalei britanice, înainte de a se întoarce în Israel.

„Cu siguranță m-am infectat cu Omicron la Londra”

Tată a trei copii, cardiolog la centrul Medical Sheba de lângă Tel Aviv, a fost testat pozitiv pentru virus patru zile mai târziu, pe 27 noiembrie, și a suferit simptome ușoare, inclusiv durere în gât, febră și dureri musculare.

A făcut trei teste PCR în zilele de 20, 21 și 24 noiembrie – toate fiind negative. După ce s-a întors la muncă în Israel, a prezentat simptome și a făcut un al patrulea test PCR care a arătat un rezultat pozitiv.

Dr Maor, care se află acum în carantină acasă în Israel, pare să fie sigur că a luat varianta în timp ce participa la conferință, spunând: „Cu siguranță m-am infectat cu Omicron la Londra”, scrie Daily Mail.

El mai crede că a infectat și un coleg de muncă, în vârstă de 69 de ani, care de atunci a fost testat pozitiv pentru varianta Omicron după ce s-a întors de la Londra.

Subliniind o întârziere între momentul infectării și momentul testului PCR pozitiv, el a adăugat: „Singura explicație rezonabilă este că m-am infectat în ultima zi a întâlnirii – poate la aeroport, poate la conferință”. El a precizat că a făcut naveta la conferință via metroul și Docklands Light Railway (DLR) în perioada de trei zile.

Măștile lui Boris Johnson

Comentariile sale vin în momentul în care dr. Anthony Fauci a anunțat primul caz detectat al variantei Omicron în SUA, spunând că a fost identificat de Departamentele de Sănătate Publică din San Francisco din din California. Fauci a spus că persoana în cauză s-a întors din Africa de Sud pe 22 noiembrie și a fost testată pozitiv o săptămână mai târziu, pe 29 noiembrie.Persoana este complet vaccinată, dar nu a primit un rapel.

De asemenea ,președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că este timpul ca UE să „se gândească” la obligativitatea vaccinurilor împotriva Covid-19 în întregul bloc comunitar.

Între timp, în Marea Britatie, premierul Boris Johnson a spus  că măștile trebuie purtate în magazine și în transportul public pentru a „ câștiga timp în fața acestei noi variante”.

Primul ministru britanic s-a angajat să ofere doze pentru 40 de milioane de persoane cu vârsta peste 18 ani până pe 31 ianuarie pentru a combate propagarea virusului. Dar Johnson a insistat că o altă blocare este „extrem de puțin probabilă”, îndemnând oamenii să nu-și anuleze planurile și să „continue să-și trăiască viața”.

Omicron, pretext pentru închiderea Crăciunului

Criticii spun că cele mai recente  reguli guvernamentale privind Covid-19 cu privire la măști, carantina generală pentru contactele Omicron și limbajul sumbru cu privire la amenințarea noii variante încurajează de fapt o semi-blocare pe furiș, în ciuda a doar 22 de cazuri din noua tulpină detectate până acum.

Decesele, infectările și spitalizările au scăzut în Marea Britanie, în timp ce un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a susținut, miercuri, că majoritatea cazurilor de Omicron sunt „ușoare” și nu există dovezi că noua variantă are vreun impact asupra eficacității vaccinului.

Petrecerile de Crăciun sunt acum eliminate – costând barurile și cluburile miliarde de lire sterline, în timp ce consiliile municipale au anulat chiar vizitele lui Moș Crăciun pentru copiii vulnerabili.

Deputatul conservator Sir Christopher Chope a susținut că reglementările primului ministru sunt „parte a unei campanii de propagandă înfricoșătoare care este cu adevărat concepută pentru a restricționa sau opri interacțiunea socială. Ele sunt concepute pentru a suprima libertatea individului și a suprima contactul social, și fac asta prin generarea de frică nerezonabilă”.

author avatar
Tudor Borcea
1.179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger