AcasăȘTIRI EXTERNEEfectele post-Covid-19. 1,3 milioane de oameni au dat jos hainele

Efectele post-Covid-19. 1,3 milioane de oameni au dat jos hainele

Efectele post-Covid-19. 1,3 milioane de oameni au dat jos hainele / Foto: printscreen

Unul dintre rezultatele neașteptate ale pandemiei Covid-19 a fost noua atractivitate a practicilor nudiste.

1,3 milioane este aproximativ numărul de membri ai Bisericii Anglicane. Este, de asemenea, numărul britanicilor care apreciază nuditatea în public.

În Marea Britanie, naturismul nu a fost niciodată mai „cool” decât de la primele restricții Covid-19. Până în primăvara anului 2020, numărul de căutări pe Google numai pentru „plajă nud” a crescut cu 384%.

Evadare din orașul modern

Pentru o vreme, s-au dezvoltat grupuri virtuale de yoga, de lectură și de gătit (nud), dar odată cu sfârșitul restricțiilor și revenirea vremii calde, activitățile colective (nud) în aer liber s-au înmulțit: escapade în natură, hoteluri și stațiuni rezervate pentru naturiști, etc.

Pentru Annabella Pollen, cercetătoare la Universitatea din Brighton și autoare a cărții „Nudism in a Cold Climate”, situația post-lockout este un ecou al începuturilor naturismului, care a apărut în Germania în anii 1890 și s-a dezvoltat în Marea Britanie în anii 1920.

„După Primul Război Mondial și pandemia de gripă spaniolă, a existat un apetit uriaș de a găsi noi moduri de viață, de a explora noi structuri sociale și de a te simți liber”.

„Cultura corpului liber”

Freikörperkultur, sau „cultura corpului liber”, a fost un răspuns la industrializarea crescândă a orașelor, prin nuditate în aer liber și comunitasrism. Un secol mai târziu, același sentiment de dorință de „reconectare cu natura”, departe de aglomerația urbană, este cel care îi caracterizează pe naturiști, scrie Slate.

Naturismul este încă plin de prejudecăți și confuzie și este adesea asimilat cu swinging, exhibiționism sau perversiune. Faptul că este încă predominant heterosexual și masculin contribuie la acest lucru – Rick Stacey, managerul pentru LGBT+ și diversitate al British Naturism, estimează că doar 2% dintre persoanele LGBT+ obișnuiau să participe la evenimente de socializare naturistă, dar că acest lucru se schimbă.

Pentru mulți naturiști, practica lor este asociată în primul rând cu îngrijirea trupului și a minții lor și cu conectarea cu o comunitate care este adesea conștientă de ecologie și sensibilă la problemele legate de vegetarianism și antispecii.

Dar nu toată lumea se simte confortabil în cercurile naturiste. Potrivit lui David Salisbury, un naturist homosexual în vârstă de 47 de ani, „pentru unii naturiști, în special pentru femei, este dificil să se simtă în siguranță într-un mediu necontrolat, așa că cluburile tradiționale oferă un spațiu sigur în care diversitatea poate înflori departe de voyeurii prostuți care pot fi găsiți pe plajele de nudiști”.

Prin urmare, unele cluburi au introdus un cod de conduită strict pentru a asigura siguranța membrilor lor – fără telefoane, fără priviri, gesturi sau propuneri nepotrivite”.

În Anglia și Țara Galilor, a fi dezbrăcat în public nu este o infracțiune penală, deși, în conformitate cu secțiunea 66 din Legea privind infracțiunile sexuale din 2003, o persoană poate fi arestată dacă se dovedește că s-a arătat dezbrăcată cu intenția de a șoca sau de a tulbura pe cineva.

author avatar
Tudor Borcea
687 afisari

2 COMENTARII

  1. prapaditzii:
    -au dat jos masca cu tot cu chilotzei!
    (nu putem face exceptie pentr 1,3 milioane…..)

  2. la gacici mai merge , pana lka o varsta …La Barbati nasol … trebuie sa deruleze furtunul….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger