AcasăȘTIRI EXTERNEEfect de bumerang pentru Putin. Ce s-a întâmplat cu rubla rusească este...

Efect de bumerang pentru Putin. Ce s-a întâmplat cu rubla rusească este fără precedent!

Efect de bumerang pentru Putin. Ce s-a întâmplat cu rubla rusească este fără precedent!

Rubla rusească a scăzut cel mai mult din martie 2020, după ce președintele Vladimir Putin a recunoscut republicile separatiste autodeclarate din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, adâncind conflictul cu Occidentul.

În timpul discursului lui Vladimir Putin, dolarul american era cotat la 80 de ruble, luni seara, iar acțiunile au scăzut cu până la 18% la tranzacțiile de seară.

Cele mai slabe performanțe la nivel global

La începutul zilei, indicele de acțiuni de referință MOEX Rusia și-a încheiat principala sesiune de tranzacționare în scădere cu 11%, cea mai mare scădere de la anexarea Crimeei de către Rusia în martie 2014 .

Acțiunile Rusiei și rubla au avut luni cele mai slabe performanțe la nivel global.

Acțiunile United Co Rusal International PJSC din Hong Kong au scăzut cu până la 22%, cea mai mare scădere din aprilie 2018. Compania de aluminiu obține aproximativ 25% din veniturile sale din Rusia, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

„Incertitudinea încă domină”, a declarat Cristian Maggio, șeful strategiei de portofoliu la TD Securities, înainte de discursul lui Putin. „În cazul unui conflict armat, activele rusești se vor slăbi substanțial mai mult decât acum”.

Turbulențele au determinat Ministerul de Finanțe al Rusiei să anuleze o vânzare de obligațiuni planificată pentru marți, invocând „volatilitate crescută pe piețele financiare”.

Costul asigurării datoriei ruse a crescut la cel mai înalt nivel din 2016, arată swapurile credit-default. Randamentul obligațiunilor rusești în dolari cu scadență în martie 2029 a crescut cu 52 de puncte de bază, până la 5,10%, cel mai ridicat nivel de la vânzarea alimentată de pandemie în martie 2020.

author avatar
Tudor Borcea
716 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger