AcasăȘTIRI EXTERNE„Educația pozitivă”. Părinții generației Z vor să-l omoare pe Moș Crăciun. „Este...

„Educația pozitivă”. Părinții generației Z vor să-l omoare pe Moș Crăciun. „Este o minciună, traumatizează copiii”

„Educația pozitivă”. Părinții generației Z vor să-l omoare pe Moș Crăciun. „Este o minciună, traumatizează copiii” / Foto: printscreen

Părinții din generația Z nu vor să perpetueze „mitul” lui Moș Crăciun. Pentru unii, a spune „adevărul” despre existența Moșului este o formă de „educație pozitivă”.

Moș Crăciun este cea mai recentă tradiție care a căzut victimă generației Z (generația care le-a succedat „milenialilor), care vrea să aducă o nouă „viziune” asupra lumii.

Moș  Crăciun, o „minciună” dăunătoare copiilor

Unii membri ai acestei generații au început astfel războiul cu spiritul sărbătorilor de iarnă, Moș Crăciun fiind în linia de miră.

Sub hashtag-ul TikTok #SantaIsntReal, care a fost vizualizat de peste 14 milioane de ori, hoarde de tineri părinți nu numai că au susținut că Moș Crăciun este un personaj fictiv, dar că este și traumatizant pentru cei mici.

Sierra McKenzie, mamă din SUA a trei copii, și-a explicat decizia, pentru New York Post: „Copiii mei nu vor face poze cu acest mit anul acesta. Nici cadourile lor nu vor fi marcate „de la Moș Crăciun”, ci „de la mama și tata”. „Refuz să perpetuez legenda omului vesel cu burtă mare și pălărie roșie”. „Să le spui copiilor că Moș Crăciun este real este o minciună, iar eu nu cred în creșterea copiilor mei pe o minciună”, a declarat ea. „Relația pe care o am cu copiii mei nu trebuie să se bazeze pe asta”.

Videoclipul viral cu sentimentele ei anti-Santa a obținut aproape 10.000 de vizualizări pe TikTok.

În schimb, această mamă le-a dat undă verde copiilor să participe la activități festive, cum ar fi întocmirea unei liste de cadouri, coacerea de biscuiți și vizionarea de filme de Crăciun. „Pentru noi, sezonul festiv este în principal despre unitate și dăruire. Se pot bucura în continuare de magie, dar fără să creadă că un semizeu omniscient îi privește toată ziua”, spune Sierra McKenzie.

Linia de conduită pentru „părinți pozitivi”

Chloe Amelle, în vârstă de 24 de ani, mamă a doi copii, împărtășește această decizie, dar dintr-un motiv ușor diferit. Pentru ea, a spune adevărul despre existența lui Moș Crăciun este un aspect al „educației pozitive”. Această nouă formă de educație parentală, care a devenit la modă, susține, printre altele, creșterea copiilor mici prin bunătate și respect, mai degrabă decât prin amenințări.

„Folosirea mitului lui Moș Crăciun pentru a-i încuraja să fie buni în schimbul cadourilor zădărnicește valoarea de a fi o persoană onestă, de dragul de a fi. Mai mult, în funcție de cadourile pe care le primesc pe 25 decembrie, se vor compara cu ceilalți, crezând că au fost mai cuminți sau mai puțin cuminți decât ei”, subliniază ea, scrie Slate.

„Traumele”  Moșului

Potrivit lui Sarah Ockwell-Smith, expertă în îngrijirea copiilor și autoare a cărții „The Gentle Parenting Book”, amenințarea copiilor cu „am să-i spun Moșului” nu va face decât să strice magia sărbătorii – dacă nu cumva le va aduce o doză zilnică de stres celor mici.

„Ideea unei ființe mitice atotvăzătoare și judecătoare care spionează copiii este destul de provocatoare de traume”, a spus ea. „Nu e nicio surpriză că mulți copii plâng când îl întâlnesc pe Moș Crăciun.”

Deși nu există o poziție oficială a educației pozitive cu privire la mitul lui Moș Crăciun, Sarah Ockwell-Smith avertizează părinții: „Trebuie să fim atenți să nu-l «militarizăm» pe cel care odinioară era iubit ca fiind cel care dădea cadouri”.

Totuși, ar fi ridicol dacă cel mai bun prieten al copiilor ar tinde să devină cel mai rău coșmar al acestora.

author avatar
Tudor Borcea
646 afisari

20 COMENTARII

  1. hotul striga hotii , este exact invers , pedofilii perversi lgtb transgender , cu pornografia lor traumatizeaza copii .

  2. Hai ca lumea incepe sa se trezeasca si sa respinga traditiile mincinoase
    Fara sa constientizeze progresistii chiar vor respecta invataturaa crestina ,caci ap Pavel spune
    De aceea ,lasati-va de minciuna ,Eiecare dintre voi ,sa spuna aproapelui sau ADEVARUL Efeseni 4 ;25

  3. Baborceo, tot dobitoc esti. Chiar asa in pzda ma-ti nu te poti abtine de la a mai scoate tampenii??? Aaaa, ele vin sub forma de ordin de la maskva…

  4. Daca il „omoara” pe Mos Craciun atunci ar trebui ” omorate” toate personajele de la Batman pana la Mica Sirena sau Spiderman…
    Toate sunt fictive dar generatii de copii au crescut frumos si sanatos alaturi de aceste personaje.
    Sunt niste parinti frustrati, din aceia care isi cresc copii fara emotii, empatie si suflet .
    Vor fi viitorii oameni reci indiferenti fata de traditii sau povesti.

  5. Moș Crăciun este un personaj care aduce profit și nu va dispărea. Copiii de azi sunt inteligenți și dotați de mici cu smartphone, au conturi pe rețelele de socializare și află rapid despre Moș Crăciun. Cu toate acestea, este plăcut pentru oricine să primească niște cadouri, fie ele și de la Moș.

  6. Pe mine nu mos Craciun m-a traumatizat ci Mos Gerila. Mos Gerila erea firtatu vitreg a lui Mos Craciun. Mos care nu are nicio legatura spirituala. Mos Craciun legendar ar fi existat si le-a dat cazare la familia sfanta cand nepretuitul Ales S-a nascut pe amaraciunea asta de planeta.
    Asta inseamna dar.

  7. Atentie!
    A nu se face confuzie intre Mos Craciun, Mos Gerila, Mos Nicolaie si Mos Cocacola. Total si total alti mosi.

  8. E protectorul familiei traditionale. Cum poponarii progresisti – regresisti spirituali nu se pot
    perpetua nici macar prin eprubete din lipsa de ovule de femeie atunci mosu le produce crampe anale…

  9. Toti parintii astia dusi cu pluta in US of A ar cam trebui omorati, oricum sunt cam in plus, dupa spusele si pildele sefului lor nazist de Klauss Schwabb 🙂 Sau, si mai bine, trimis peste ei Mos Gerila, ala stie cum sa ii rezolve, fara sa sufere prea mult, parintii, nu Mos Gerila 🙂 Ha ha ha 🙂

  10. P-astea le intreaba presa de Mos Craciun care nici macar nu stiu cu cine au copiii facuti la droguri si bautura ?Sau presa se identifica cu toti deviatii?

  11. AM AJUNS SA DISTRUGEM SIMBOLURILE COPILARIEI, CREDINTA ,IDENTITATEA DE GEN, NATIONALA ,ETC-SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger