AcasăȘTIRI EXTERNEEconomia globală, o „cesiune de război”

Economia globală, o „cesiune de război”

Economia globală intră probabil într-o „cesiune de război”, iar piețele subestimează durata acesteia, a avertizat strategul de investiții David Roche.

Piețele încearcă să treacă printr-o serie de obstacole economice concomitente, inclusiv invazia Rusiei în Ucraina, inflația în creștere, creșterea ratelor dobânzilor și întreruperea aprovizionării din cauza eforturilor Chinei de a limita focarul de Covid-19.

Vorbind la postul „Squawk Box Europe” de la CNBC, Roche, președintele Independent Strategy, a sugerat că atacul forțelor ruse împotriva civililor din Ucraina va împiedica orice posibilitate de negociere de pace rapidă cu președintele Vladimir Putin.

Ca atare, singura opțiune a Occidentului este să caute schimbarea regimului în Rusia, pentru că Putin nu poate fi văzut pe plan intern să se retragă din Ucraina fără o „victorie”.

Sancțiunile împotriva Rusiei vor avea implicații globale profunde, mai ales pentru Europa – recesiune și o blocadă energetică totală. Acest tip de recesiune este o cesiune de război, subliniază Roche,  adică un transfer al tuturor pagubelor și datoriilor asupra unor țări și economiilor lor.

În aceste condiții, “investitorii nu vor mai putea separa piețele financiare de consecințele politice”. Acesta va fi “un șoc enorm, cu creșterea inflației și majorarea dobânzilor băncilor centrale, reducând drastic redresarea economică”. „Într-o recesiune normală, producția și cererea scad. Într-un scenariu “cesiune de război”, producția scade în același timp cu creșterea costurilor și inflației”, a conchis șeful Independent Strategy.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
227 afisari

2 COMENTARII

  1. Mult iubite si stimate „Radu Jacotă” , AOFM organizeaza cursuri de recalificare. In paralel cu asta nu mai pierde timpul si cumpara-ti bilet de avion pentru Vladivostok… doar dus.

  2. E conomia globala nu mai exista, stati sa vedeti ce distractie o sa fie peste tot incepand de prin iulie – august, cand incepe si Foametea, sa vedeti voi atunci Jocurile Foamei, varianta live, o sa fie un fel de Train to Busan, cu niste zombi micuti si dragalasi vaxxinati in cap alergand de colo colo !! Ha ha ha 🙂 Bai Gheorghitza Muitza, bai tembelule ipocrit ordinar, ti-ai vaxxinat odata cei 2 plozi ce ii ai in plus pe acasa, sau inca tot te eschivezi, bai agariciule ratat ? Iesi odata din barlogul ala de la sri, ca tot o sa te gatuiasca careva din cei 6 mii de kamizake de romanasi ce i-ai facut in2 ani de Plandemie falsa, sa stii ca aia nu te uita si nu te iarta, aia vor revansa, si o vor avea !! Ha ha ha 🙂 Vezi sa nu ajungi in acelasi bunkar cu Araboiul ala de Arahat, ca si ala e pe invers, ca si tine, cine stie ce idei ii vin in cap, asa ca pazeste-ti kurkubeul, daca nu vrei sa aia parte si acolo de niste surprize-surprize !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger