AcasăȘTIRI EXTERNEEcologiștii britanici, nătângii Europei. Protestele lor costă milioane de lire sterline

Ecologiștii britanici, nătângii Europei. Protestele lor costă milioane de lire sterline

Salvatorii planetei toacă banii contribuabililor

Organizând marșuri, proteste și mult circ pe parcursul primăverii și verii, Just Stop Oil (JSO) și Extinction Rebellion (XR) au făcut tot posibilul pentru a întreține isteria schimbărilor climatice. Dar pe ecologiști nu-i duce capul să ia în considerare costul acțiunilor lor pentru banul public.

Gestionarea nebuniilor JSO și XR între aprilie și iunie anul acesta a costat poliția londoneză peste 9 milioane de lire sterline, conform datelor oficiale, preluate de The Spectator. Aproape 24.000 de ofițeri au fost mobilizați pentru a se ocupa de activiștii pentru climă – și peste 1,2 milioane de lire sterline au fost plătite în ore suplimentare.

Ofițerii, aduși din toată țara pentru a se ocupa de proteste, au fost, de asemenea, cazați în hoteluri pe cheltuiala contribuabililor: 16.266 de lire sterline pe camere în cele trei luni.

Manifestația de patru zile al XR din aprilie, numită „The Big One”, în care membrii grupului, precum și cei de la JSO și de la alte grupuri climatice, s-au adunat în Piața Parlamentului pentru a organiza „cel mai mare protest climatic organizat vreodată în Marea Britanie”, a costat poliția 917.000 de lire sterline. Aproape 900 de ofițeri au fost chemați numai în ultima zi a acțiunii. Poliția metropolitană a efectuat doar 271 de arestări confirmate și a acuzat doar 174 de protestatari JSO.

Just Stop Oil și Extinction Rebellion au devenit adevărate hoarde de invazie în toată Europa. Tacticile au devenit tot mai radicale, perturbând reuniuni de afaceri, târguri comerciale și evenimente sportive.

Lobby-ul ecologist a vizat la început cele mai importante companii petroliere, băncile și firmele de asigurări care continuă să investească în combustibilii fosili.

Dar salvatorii planetei vor și dezindustrializarea Europei, chiar dacă scoaterea din funcțiune a fabricilor va adânci dependența de China.

Industria este un pilon al prosperității. Astfel, tehnologia și exporturile asigură bani și prosperitate. A pune fabrici la pământ, a închide mine cu resurse importante, precum cărbunele, doar de dragul „politicilor climatice” înseamnă șomaj și sărăcie.

Cu alte cuvine, activiștii ecologiști, dintr-un grup de amețiți pe care nu-i lua nimeni în seamă, au ajuns o forță de perturbare a strategiilor economice pe un întreg continent.

Toate aceste acțiuni împovărează bugetele naționale și le suportă contribuabili.

Pe când o revoltă a plătitorilor de taxe împotriva ecologiștilor militanți? În loc de “Just stop oil”, sloganul să fie “Just stop wasting our money!”

author avatar
Radu Jacotă Redactor