AcasăȘTIRI EXTERNEEclipsa hibridă de soare din 20 aprilie 2023. Imagini spectaculoase / S-a...

Eclipsa hibridă de soare din 20 aprilie 2023. Imagini spectaculoase / S-a văzut doar din două locuri de pe Glob – VIDEO

eclipsaEclipsa hibridă de soare din 20 aprilie 2023. Imagini spectaculoase / S-a văzut doar din două locuri de pe Glob - VIDEO

Astronomi profesionişti şi cosmologi amatori s-au adunat, joi, într-o parte îndepărtată a Australiei de Vest, pentru a asista la o eclipsă totală, în timpul căreia Luna a eclipsat Soarele timp de 58 de secunde.

De asemenea, a fost vizibilă în întregime în Papua de Vest şi Timorul de Est.

Eclipsa, văzută în zone oceanice izolate din Asutralia

Eclipsa totală de soare din 20 aprilie 2023 este a doua din acest an, și cea mai spectaculoasă, pentru că are anumite particularități.

La ora locală 11.29 (04.36, ora României), aproximativ un minut, o umbră negativă a atins Pământul, datorită eclipsei hibride solare din această dimineață.

Eclipsa hibridă se transformă dintr-o eclipsă totală într-una inelară, în formă de inel, pe măsură ce umbra Lunii se deplasează pe suprafața Pământului.

 

La celălalt capăt al continentului, la Sydney, eclipsa a fost doar parţială, cu mai puţin de 20% din suprafaţa Soarelui blocată de Lună. Eclipsa se va sfârși în jurul orei 09.59, ora României.

Ultima eclipsă solară hibridă a avut loc în 2013, va avea loc în 2031. Ulterior, omenirea va putea vedea acest fenomen în data de 23 martie 2164.

author avatar
Andreea Vlad
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger