AcasăȘTIRI EXTERNEEchipa OMS care a mers la Wuhan rupe tăcerea: "Ne-au arătat date...

Echipa OMS care a mers la Wuhan rupe tăcerea: „Ne-au arătat date pe care nu le-am mai văzut”. A fost virusul creat în laborator?

wuhanEchipa OMS care a mers la Wuhan rupe tăcerea: "Ne-au arătat date pe care nu le-am mai văzut". A fost virusul creat în laborator?

Peter Daszak, membru al echipei de inspecţie a OMS, rupe tăcerea şi vorbeşte despre ancheta pe care specialiştii o derulează la Wuhan.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au vizitat miercuri Institutul de virusologie din Wuhan, în cadrul anchetei privind originea coronavirusului.

Chinezii, acuzaţi că au creat intenţionat virusul

Acest institut, care are mai multe laboratoare cu grad înalt de securitate și unde cercetători chinezi efectuau studii cu coronavirusuri, a fost acuzat de fostul președinte Donald Trump că a lăsat să scape virusul care a declanșat pandemia de Covid-19.

Acuzația a fost ferm negată de Beijing, care încearcă să scape de orice responsabilitate în declanșarea epidemiei și încearcă acum să lase să se înțeleagă că virusul ar fi putut fi importat în China.

Experţii OMS au vorbit în premieră

Experţii OMS spun că au noi informaţii şi nu exclud posibilitatea ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator. Anunţul vine la mai bine de un an de la declanşarea pandemiei provocate de Sars CoV-2, care a ucis peste două milioane de oameni în întreaga lume şi a infectat peste 100 de milioane.

Vreau să spun că ne-au arătat date pe care nu le-am mai văzut până acum şi pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum. Ei vorbesc cu noi deschis şi explorăm toate căile posibile„, a spus Peter Daszak, membru al echipei de inspecţie a OMS, preluat de postul Antena 3.

Chinezii au autorizat greu inspecţia

Regimul comunist a așteptat peste un an înainte de a autoriza vizita OMS. Numeroși analiști se îndoiesc că echipa de experți internaționali va descoperi indicii revelatoare după un astfel de interval de timp.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al diplomației chineze a susținut că vizita OMS în China este un proiect de cercetare.

Aşadar, există o serie de constrângeri şi, deoarece suntem în China, mai avem parte şi de alte constrângeri. După un an întreg de politizare, nu e de mirare că sunt lucruri foarte sensibile.

Întrebările sunt scrise pe mail şi trimise cu două zile înainte pentru aprobare„, a explicat Peter Daszak, membru al echipei OMS.

author avatar
Andrei Ștefan
416 afisari

6 COMENTARII

  1. Lol…. ?
    Covid se instaleaza in plamani prin trahee muci si saliva nu prin rozeta castanie ?…

  2. Daca au trebuit sa le arate chinezii ceva ce comunitatea stiintifica internationala nu stia deja, ar trebui sa schimbe de meserie. Prof luc montagnier laureat al premiului Nobel le-a anuntat vestea de mai mult timp dar ei isi astupau urechile cu mastile. Mai sunt cel putin doua persoane cu un background stiintific non neglijabil. Geneticiana Alexandra Henrion Caude si prof Fourtillant. Acesta din urma a fost inchis cu forta intr-un spital psihiatric ca sa-i inchida gura sau sa -l decredibilizeze. Se pare ca nici Franta nu este scutita de imbecili in guvernare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger