AcasăȘTIRI EXTERNEEchipă anti-Putin la Pentagon/SUA accelerează vânzările de arme către Ucraina și aliați

Echipă anti-Putin la Pentagon/SUA accelerează vânzările de arme către Ucraina și aliați

Cine ar fi "scurs" pe net documentele secrete ale Pentagonului. Surprinzător cine sunt suspecţii principali

Pentagonul apelează la o echipă specială pentru a răspunde cererii crescute de vânzări de noi arme și solicitărilor de transfer de arme existente între aliații SUA, în timp ce țări ca Ucraina se luptă pentru a obține arme pentru a contracara invazia Rusiei.

Biroul de achiziții și susținere al Pentagonului, cumpărătorul de arme pentru Departamentul de Apărare al SUA, a răspuns cererii crescute din partea aliaților europeni, sperând să expedieze arme în Ucraina prin transferuri de către terți sau să cumpere arme pentru a-și consolida propria apărare, au declarat trei surse apropiate dosarului.

Prioritate pentru cererile aliaților

Echipa de răspuns rapid a fost reînviată în ultimele zile pentru a coordona și a elimina birocrația în jurul vânzărilor și transferurilor, acordând prioritate solicitărilor de la aliați, au spus sursele.

Efortul neraportat anterior vine în timp ce Pentagonul lucrează pentru a răspunde unui peisaj în schimbare rapidă pentru tranzacții și transferuri de arme. Pentagonul, care a folosit echipa de răspuns rapid în timpul administrației Trump, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii, scrie Reuters.

Operațiunea se desfășoară în cooperare cu Agenția de cooperare în materie de securitate și apărare (DSCA), care supraveghează, pentru Departamentul Apărării, vânzările și transferurile de arme către alte țări.

Potrivit unui e-mail văzut de Reuters, DSCA a cerut recent industriei de apărare dispozitive care pot fi folosite pentru a dezactiva sau doborî dronele care erau fie în stoc, fie ar putea fi gata de livrare în 120 de zile.

„În lumina crizei care se desfășoară în Europa, USG (guvernul SUA) își continuă eforturile de a identifica soluții eficiente care ar ajuta Ucraina în situația actuală. Una dintre domeniile noastre de interes este C-sUAS”, se spune în mesaj. Tehnologia de contracarare a sistemelor aeriene fără pilot (C-sUAS) este utilizată pentru a învinge dronele.

Dispozitivele anti-drone sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, prețuri și formate, inclusiv Dronekiller, asemănător unui pistol radar portabil, fabricat de IXI Electronic Warfare, și Dronebuster de la Radio Hill Technologies, care pot costa zeci de mii de dolari fiecare.

Criza din Ucraina, trambulină pentru cereri de armament

Există, de asemenea, versiuni mai mari ale tehologiei, inclusiv una care ar putea proteja o zonă de dimensiunea unui stadion, realizată de SRC Inc. Sistemele mai mari pot costa între 3 și 6 milioane de dolari, au spus actorii din industrie.

În unele cazuri, aliații încearcă să profite de situația din Ucraina pentru a „a face presiuni pentru sisteme pe care și le-au dorit chiar înainte de conflict”, a spus un oficial american, sub rezerva anonimatului, adăugând că lanțurile de aprovizionare sunt încă sub tensiune din cauza pandemiei, așa că există incertitudine cu privire la modul în care cererile ar putea fi sastisfăcute imediat.

Țările din Europa – și de pe tot globul – urmăresc extinderea bugetelor pentru apărare pentru a face față unei perspective de securitate din ce în ce mai incerte, Germania fiind țara care promis recent o creștere bruscă a cheltuielilor militare.

author avatar
Tudor Borcea
452 afisari

8 COMENTARII

  1. Ar trebui format un cabinet din umbra gen Kasparov presedinte Navalnii premier. Sunt multi rusi iubitori de valori euro.

      • Trebuie început de undeva neiluminatule. Poate din umbra daca nu vrei sa ramai in intuneric. E un start pot fi 1000 de exemple mai bune.

  2. A se citi cu atenție titlul: „…accelerează vânzările de arme către Ucraina și aliați”. Deci vă dați seama de ce au forțat situația, de ce i-aau întărâtat pe ciloveci contra mujicilor….

  3. Doar idiot sa fi sa nu vezi cine isi dorește acest război si cat câștiga din acest război? România de exemplu anul viitor trebuie sa cumpere praștii de la americani de 5,6 miliarde, Germania a propus un buget de 100 de miliarde, guvernul american tocmai a aprobat 14 miliarde ce le vor plăti fabricanților de către cetățeanul de rand sa fie trimise in Ucraina. Au fost doi ani in care pharma a câștigat dupa urma înțepăturilor, acum a venit rândul puscoacelor, iar oile aplauda

  4. Idiot să fi să nu vezi cine a declanșat acest război. Rușii evident „luptă pentru pace”. Numai că pacea rusească este pacea mormântului, adus cu șenilele tancurilor sau cu loviturile de tun în orase. Se poate și așa, numai că asta se numește crimă.

    • Esti și tu unul din spalatii pe creier pentru care democrația sau valorile sociale își au sorgintea doar din america. Celelalte popoare de pe planetă suntem proaste și nu știm sa ne guvernam sau sa ne apărăm.
      Americanii s-au inserat in creierele voastre idioate cu coca cola, kfc și McDonald’s… nu cumpăra americanii de la tine ci tu de la ei. Prost sa fii, noroc ca ești….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger