AcasăȘTIRI EXTERNEE oficial! Fiul lui Joe Biden, anchetat de procurori! Ce spune președintele...

E oficial! Fiul lui Joe Biden, anchetat de procurori! Ce spune președintele ales al SUA

Joe BidenE oficial! Fiul lui Biden, anchetat de procurori. Ce spune președintele ales al SUA / foto: NBC News

Alegerile din SUA s-au încheiat, dar o nouă anchetă care are legătură cu președintele ales Joe Biden e în desfășurare. Procurorii federali din statul Delaware, care colaborează cu agențiile IRS și FBI, îl anchetează pe Biden jr. în legătură cu situația sa financiară.

Fiul preşedintelui ales american, Hunter, a anunţat miercuri că a aflat cu o zi înainte că este vizat de o anchetă federală în statul Delaware în legătură cu situaţia sa fiscală.

Hunter Biden, anchetat din 2018!

Ancheta a fost lansată în 2018, cu un an înainte ca tatăl său, Joe Biden, să-și anunțe candidatura la președinție și înainte de sosirea lui William Barr în funcția de procuror general al SUA. Activitatea anchetei a fost ascunsă în ultimele luni din cauza liniilor directoare ale Departamentului Justiției care interzicea acțiunile evidente care ar putea afecta alegerile, scrie CNN.

„Iau acest lucru foarte în serios, dar am încredere că o analiză profesionistă şi obiectivă va arăta că mi-am gestionat afacerile în mod legal şi corespunzător, inclusiv cu ajutorul unor consilieri fiscali profesionişti”, a comentat Hunter Biden într-un comunicat.

Anchetatorii au examinat multiple probleme financiare, inclusiv dacă Hunter Biden și asociații săi au încălcat legile privind impozitarea și spălarea banilor în relații comerciale în țări străine, în principal China, susțin surse din anchetă.

Hunter Biden și legăturile sale cu personaje din contraspionaj

Unele dintre aceste tranzacții au implicat persoane despre care FBI consideră că s-au ocupat de contraspionaj, o problemă comună atunci când sunt la mijloc afaceri în China, potrivit unei alte surse.  Această investigație a fost bazată, parțial, transmite Fox News, pe rapoartele de activitate suspectă (SAR) în ceea ce privește tranzacțiile externe.

Un oficial al Departamentului Trezoreriei a declarat pentru Fox News că simpla implicare a unui SAR nu înseamnă că a existat un act penal sau încălcarea reglementărilor, ci, în schimb, indică faptul că o tranzacție este „ieșită din comun” pentru client. Oficialul a menționat, totuși, că SAR ar putea face parte dintr-o investigație de spălare a banilor sau fiscală.

Un ziar american scria anul trecut despre activitatea lui Hunter Biden în China, inclusiv modul în care și-a însoțit tatăl într-o călătorie la Beijing, în 2013, unde s-a întâlnit cu un asociat. El a recunoscut, de asemenea, că a primit un diamant de la un magnat chinez implicat în proiecte cu gaze naturale. El a minimizat ideea că darul ar fi putut fi destinat să afecteze politica tatălui său. Biden Jr. a spus revistei că a dat diamantul unui asociat.

Joe Biden se declară „extrem de mândru” de fiul său

Dezvăluirea investigației federale vine într-un moment incomod pentru președintele ales al SUA, care își reunește cabinetul.

Președintele ales al Statelor Unite Joe Biden a transmis, tot prin intermediul aceluiași comunicat de presă, că este „extrem de mândru” de fiul său. „Preşedintele ales Joe Biden este extrem de mândru de fiul său, care a fost nevoit să facă faţă unor provocări teribile, în special atacurile personale josnice din ultimele luni, pentru a ieşi întărit în final”, arată echipa de tranziţie a lui Joe Biden.

Donald Trump a acuzat în dese rânduri familia Biden că este o „întreprindere criminală”, insistând asupra afacerilor necurate derulate de Hunter Biden în Ucraina şi China, pe vremea când tatăl său era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017).

Trump l-a acuzat pe Joe Biden că a obţinut îndepărtarea unui procuror ucrainean pentru a evita punerea sub urmărire penală pentru acte de corupţie legate de compania din domeniul gazelor naturale Burisma, în care fiul său, Hunter, era membru al Consiliului de Administraţie, potrivit Agerpres.

author avatar
Andreea Vlad
424 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger