AcasăȘTIRI EXTERNEE oficial! Biden și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Casa...

E oficial! Biden și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă – VIDEO

sursa foto: twitter.com/POTUS

Anunțul oficial a venit marți! Președintele Statelor Unite, Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a confirmat că va intra în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă.

Campania pentru realegere a lui Joe Biden a fost lansată oficial – sub forma unui videoclip de trei minute, notează site-ul BBC. Clipul începe cu un singur cuvânt: „Freedom (Libertate)”.

„Fiecare generaţie de americani s-a confruntat cu un moment în care a trebuit să apere democraţia, să se ridice pentru libertăţile noastre personale şi să se ridice pentru dreptul nostru la vot şi pentru drepturile noastre civile. Acum este rândul nostru”, spune el.

Sloganul de campanie ales

Sloganul de campanie pentru 2024 ales de către actualul lider de la Casa albă și echipa sa este: „Să terminăm treaba”.

Pe lângă clipul făcut public, prin intermediul căruia își face publică intenția de a intra din nou în cursa electorală, Biden a transmis, pe Twitter, și un mesaj scris. Iată-l:


Decizia de a candida pentru un al doilea mandat la Casa Albă, deşi nu este o surpriză, va fi un test pentru a vedea dacă americanii sunt pregătiţi să-i încredinţeze lui Biden, deja cel mai vârstnic preşedinte al SUA, frâiele naţiunii pentru încă patru ani, notează Agerpres. Joe Biden va avea 81 de ani în momentul alegerilor, în toamna anului viitor.

author avatar
Andrei Coman