AcasăȘTIRI EXTERNEDuș rece pentru Zelenski din partea republicanilor. „Fără cecuri în alb pentru...

Duș rece pentru Zelenski din partea republicanilor. „Fără cecuri în alb pentru Ucraina”. „Puneți America pe primul loc!”

Duș rece pentru Zelenski din partea republicanilor. „Fără cecuri în alb pentru Ucraina”. „Puneți America pe primul loc!” / Foto: Facebook

În timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost primit cu aplauze în Congresul SUA, șeful minorității republicane a deschis un duș rece asupra Kievului.

 

Liderul minorității din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat că discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost „bun”, dar că vrea să se asigure că există „responsabilitate” pentru orice ajutor pe care SUA îl acordă Ucrainei.

„Puneți America pe primul loc!”

„Mi s-a părut un discurs foarte bun. A prezentat o serie de motive pentru care lumea liberă vrea să continue lupta. Poziția mea nu s-a schimbat niciodată. Susțin Ucraina, dar nu susțin niciodată un cec în alb. Vrem să ne asigurăm că există responsabilitate pentru fiecare ban pe care îl cheltuim”, a declarat McCarthy, care va deveni noul speaker, în ianuarie.

Înainte de discurs, McCarthy a avut o discuție cu liderul ucrainean „despre stadiul războiului, despre ce este nevoie pentru a fi câștigat”, informează CNN.

McCarthy a semnalat anterior că republicanii vor intensifica controlul asupra ajutorului militar acordat Ucrainei, după ce vor recâștiga Camera Reprezentanților, în ianuarie. Mulți membri ai grupului său parlamentar, pe care încearcă să-i curteze pentru a deveni președinte al Camerei, s-au opus de asemenea ca banii să ajungă în Ucraina.

„Bineînțeles că președintele din umbră trebuie să vină în fața Congresului și să explice de ce are nevoie de miliarde de dolari din banii contribuabililor americani pentru cel de-al 51-lea stat, Ucraina. Acest lucru este absurd. Puneți America pe primul loc!!!!”, a scris pe Twitter reprezentanta Marjorie Taylor Greene (R-GA) înainte de discursul lui Zelenksi.

Zelenski: „Avem artilerie. Este suficient? Sincer, nu prea”

Unii republicani din Camera Reprezentanților au refuzat să se ridice în picioare în timpul unor porțiuni din discursul lui Zelenksi, care a stârnit numeroase aplauze din partea Congresului.

În discursul său, Zelenski a făcut apel la legislatori pentru sprijinul lor continuu, dar a susținut că ajutorul acordat Ucrainei înseamnă protejarea democrației și consolidarea securității internaționale. „Banii voștri nu sunt acte de caritate. Este o investiție în securitatea globală și în democrația pe care o gestionăm în modul cel mai responsabil”, a declarat liderul de la Kiev.

„Avem artilerie. Da, vă mulțumesc”, a spus el, făcând referire la ajutorul letal furnizat de SUA. „Este suficient? Sincer, nu prea”, a glumit Zelenski, care a fost primit de președintele Joe Biden la Casa Albă.

Statele Unite au confirmat, miercuri, livrarea unui sistem de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina, în timpul vizitei la Washington a președintelui ucrainean.

În prezent, Congresul examinează un proiect de lege de cheltuieli în valoare de 1.700 de miliarde de dolari, care include o sumă suplimentară de 45 de miliarde de dolari pentru asistența acordată Ucrainei, ceea ce ar duce sprijinul total acordat de SUA la aproximativ 100 de miliarde de dolari. Mai multe voci republicane din Camera Reprezentanților s-au arătat iritate de acest pachet.

author avatar
Tudor Borcea
566 afisari

4 COMENTARII

  1. Aceeasi problema de mii de ani…..specia umana a ramas o adunatura de creaturi primitive care se conduc precum maimutzele cu biciul,minciuna si zaharelul,pardon bananele pudrate cu ciocolata
    HitlerBiden si restul de satanisticretiniYamatasula din Panama au distrusUSA,Europa si urmeazaArmageddonulsiHolocaustul planetar.Aleluiaaaaaaaa….

  2. Presiunea pusa de China pe Taiwan in ultimile zile ,exercitiile militare China -Rusia din Marea Chinei au pus America pe ganduri , raspunsul american pentru Zelinsky ,” AMERICA FIRST ” securitatea Americii inainte de toate!!!!!!!!!!!.

  3. Bani negri de sifonat de la contrbuabilii usa!!Dumnezeu nu doarme, ii ajutati pe nazistii teroristi ukr veti primi pedepe divine!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger