AcasăȘTIRI EXTERNEDupă Turcia, încă un stat vrea să blocheze aderarea Suediei și Finlandei...

După Turcia, încă un stat vrea să blocheze aderarea Suediei și Finlandei la NATO

Extinderea NATO, un dezastru! Personalitatea marcantă care afirmă că omenirea este împinsă spre război

Preşedintele croat Zoran Milanovic vrea ca țara sa să urmeze exemplul Turciei și să blocheze aderarea celor două state nordice la Alianța Nord-Atlantică.

Acesta a afirmat miercuri că îl va instrui pe reprezentantul permanent al Croaţiei la NATO, ambasadorul Mario Nobilo, să voteze împotriva primirii Finlandei şi Suediei în alianţă până nu va fi amendată legea electorală din Bosnia-Herţegovina, potrivit Total Croatia News.

Croația a pus condiții pentru a susține aderarea Finlandei și Suediei

Potrivit lui Milanovic, Croaţia trebuie să susţină condiţionarea aderării Finlandei şi Suediei la NATO de chestiunea egalităţii în alegeri a croaţilor din Bosnia-Herţegovina.

„Nu este un gest împotriva Finlandei şi Suediei, ci pentru Croaţia”, a insistat el.

Preşedintele croat a mai spus într-o conferinţă de presă că în opinia sa croaţii din Bosnia, ca entitate politică, sunt „distruşi” şi că este în interesul Croaţiei să împiedice acest lucru.

Zoran Milanovic: „Sunt gata să-mi asum vina”

El a adăugat că Turcia, care se opune aderării celor două state nordice la Alianţă, arată cum trebuie luptat pentru interesele naţionale şi „cu siguranţă nu va renunţa până nu va obţine ceea ce vrea”, în timp ce Croaţia se comportă exact contrar.

„Sunt gata să-mi asum vina. Am spus că pentru mine croaţii din Bosnia-Herţegovina sunt mai importanţi decât toată graniţa ruso-finlandeză”, a subliniat Milanovic.

Preşedintele croat a îndemnat totodată parlamentul să nu ratifice acordul de aderare a Finlandei şi Suediei la NATO.

author avatar
Andreea Vlad
1.233 afisari

3 COMENTARII

  1. Bravo lor, își urmăresc și propriile interese naționale. De ce România nu ar susține aderarea celor două state de accederea sa în Spațiul Schengen? Politicienii noștri, vremelnicii conducători, nu știu că și interesul național contează? Sau noi trebuie să fin găina bleagă a Europei.

  2. JURNALISMUL DE GUNOI PE Site-ul ziare.com ! CEI CE POSTAZA PE ZOAIE.COM SUNT NISTE IMPOSTORI , ANALFABETI CE COPIE ARTICOLE DE PE INTERNET IAR APOI LE POSTEAZA PE ziare.com .
    Ziare.com RUSINEA PRESEI SI JURNALISMULUI ROMANESC ! FALSI JURNALISTI , ANALFABETI FUNCTIONALI ESCROCI CE PUBLICA ARTICOLE COPIATE DE PE SITE-uri SI CARE AU SUTE DE CONTURI SI FAC COMENTARII LA ARTICOLELE LOR PENTRU ASI LAUDA MIZERIILE SI HARTUI SI INSULTA CITITORII CE NU SUNT DE ACORD

  3. La croati chiar s-a prabusit o drona lansata din nordul Ucrainei. Croatia nu a uitat acest lucru, normal! Partener pe care chiar poti sa te bazezi in NATO e Ucraina si presedintele ei, bufonul sef. Sa ne amintim si de minele lasate libere de ucraineni in Marea Neagra. Daca Ucraina intra in NATO cel de-al treilea razboi mondial e ca si facut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger