AcasăȘTIRI EXTERNEDupă „Sleepy Joe”, democrații americani cad ca muștele. Senatorul Bernie Sanders, din...

După „Sleepy Joe”, democrații americani cad ca muștele. Senatorul Bernie Sanders, din nou viral pe internet

După „Sleepy Joe”, democrații americani cad ca muștele. Senatorul Bernie Sanders, din nou viral pe internet / Foto: printscreen

Senatorul democrat Bernie Sanders oferă un nou meme utilizatorilor de internet. După celebra fotografie în care apare înfășurat într-o pătură și purtând mănuși tricotate în timpul depunerii jurământului lui Joe Biden, democratul recidivează.

Senatorul de Vermont a fost fotografiat duminică în timp stătea întins și părea epuizat pe treptele Capitoliului din Washington.

„Un erou pentru clasa muncitoare”

În imagine, politicianul pare deosebit de obosit după maratonul de dezbateri care a dus la adoptarea marelui plan al lui Joe Biden privind clima și sănătatea. Aleșii au negociat toată noaptea înainte de a ajunge la un acord.

Senatorul a depus mai multe amendamente pentru a întări componenta socială a textului, care a fost adoptat în cele din urmă la sfârșitul săptămânii, dar care a fost considerabil amputat în ultimele luni. În acest text, progresiștii au trebuit să renunțe la ambițiile lor privind grădinițele și universitățile publice gratuite și o mai bună îngrijire a bătrânilor.

Pentru mulți internauți, această fotografie reprezintă bătăliile grele ale senatorului american în Congres. „Sunteți un adevărat erou”, a scris un utilizator, „În imagine: un senator singuratic care luptă pentru oamenii care muncesc”, a comentat un altul.

Fotografia, realizată de fotojurnalistul Kent Nishimura de la Los Angeles Times, a fost deja împărtășită de mulți utilizatori online, adesea cu umor.

author avatar
Tudor Borcea