AcasăȘTIRI EXTERNEDupă Israel, Pentagonul ia muniții din Coreea de Sud pentru Ucraina

După Israel, Pentagonul ia muniții din Coreea de Sud pentru Ucraina

După Israel, Pentagonul ia muniții din Coreea de Sud pentru Ucraina / Foto: printscreen

Pentagonul a cerut forțelor sale staționate în Coreea de Sud să furnizeze echipamente pentru a ajuta Ucraina în războiul împotriva Rusiei, a anunțat joi armata americană, adăugând că această măsură nu are „nici un impact” asupra operațiunilor sale din țara asiatică.

Forțele americane din Coreea de Sud (USFK), care au aproximativ 28.500 de soldați în această țară, au declarat că această mișcare face parte din eforturile SUA de a ajuta Ucraina cu inventarul său.

Muniții și din Israel pentru Kiev

„Acest lucru nu are niciun impact asupra operațiunilor noastre și asupra capacității noastre de a ne îndeplini angajamentul de fier față de apărarea aliatului nostru, Republica Coreea”, a declarat purtătorul de cuvânt al USFK, colonelul Isaac Taylor, într-un comunicat.

USFK a refuzat să ofere detalii suplimentare, inclusiv ce tipuri de echipamente/armament și ce cantități au fost solicitate sau au fost deja transferate, informează U.S.News.

Declarația vine după ce New York Times a relatat, la începutul acestei săptămâni, că Statele Unite transferă muniții din Israel și Coreea de Sud către Ucraina pentru a fi folosite împotriva invaziei Rusiei, denumită de Moscova o „operațiune specială”.

Întrebat cu privire la aceste informații, Ministerul Apărării de la Seul a declarat doar că se coordonează îndeaproape cu Statele Unite pentru a menține starea de pregătire.

Politica Coreei de Sud este de a nu furniza arme letale Ucrainei. Seulul a încercat să evite să irite Rusia, atât din motive economice, cât și din cauza influenței pe care Moscova o poate exercita asupra Coreei de Nord.

author avatar
Tudor Borcea
174 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger