AcasăȘTIRI EXTERNEDupă ce a combătut pandemia, Bill Gates se ia la trântă cu...

După ce a combătut pandemia, Bill Gates se ia la trântă cu încălzirea globală

Pe tot parcursul crizei sanitare, Fundația Bill & Melinda Gates a investit miliarde de dolari în programe de cercetare, Big Pharma și vaccinuri. Acum, Bill Gates strânge alte sute de milioane pentru susținerea politicilor climatice.

Banii vin de la șapte mari companii americane – Microsoft, BlackRock, General Motors, American Airlines, Boston Consulting Group, Bank of America și ArcelorMittal – și vor fi investiți de Breakthrough Energy, o organizație non-profit fondată de Gates în 2016, pentru a dezvolta tehnologii curate care ar putea juca un rol cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Dimensiunea totală a investițiilor nu a fost dezvăluită, dar se pare că se ridică la peste un miliard de dolari, potrivit presei americane.

Proiectul Catalyst

Breakthrough Energy ,cu sediul la Washington,  a declarat că banii vor fi folosiți pentru a-și finanța „Breakthrough Energy Catalyst”, un proiect lansat la începutul acestui an, care vizează finanțarea, producerea și cumpărarea noilor soluții care vor contribui la susținerea unei economii fără emisii de carbon.

Între timp, co-fondatorul Microsoft își continuă prognozele apocaliptice: “Este necesară o nouă revoluție industrială dacă lumea vrea să evite un dezastru climatic”.

Și, să vezi potriveală, proiectul Catalyst pică la țanc, pentru că “va avea o viziune globală asupra peisajului inovării energetice – tehnologiile cheie, companiile de vârf, partenerii de finanțare și politicile esențiale – și va finanța proiectele cu cel mai mare impact pozitiv pentru planeta noastră. ”

BlackRock a promis 100 de milioane de dolari pe parcursul a cinci ani prin fundația sa caritabilă, în timp ce Microsoft, American Airlines și ArcelorMittal au angajat aceeași sumă. Ceilalți nu au dezvăluit dimensiunea investițiilor lor.

50 de miliarde USD pentru tranziția energetică

Giganții corporativi susțin acțiunile climatice. Larry Fink, CEO și președinte al BlackRock, a declarat că tranziția către o lume net-zero este „responsabilitatea comună a fiecărui cetățean, corporație și guvern”, adăugând că o tranziție energetică globală va necesita 50 de miliarde de dolari.

Fink numește parteneriatul cu programul Catayst “un angajament filantropic de cinci ani de a investi în știință de ultimă generație, care va contribui la soluții  vitale de energie curată”. Cine să-l creadă: un om de afaceri nu “investește filantropic” nici un cent fără să obțină profit.

Mai nuanțat, Aditya Mittal, executivul celui mai mare producător de oțel din America de Nord, spune că inițiativele precum Breakthrough Energy Catalyst sunt benefice pentru o industrie siderurgică care “știe cum să se decarbonizeze”, dar îi lipsește “disponibilitatea energiei curate la prețuri competitive”.

Gates nu este singurul miliardar tehnologic care încearcă să “combată” schimbările climatice. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a vărsat 10 miliarde de dolari în Fundația Bezos Earth, în timp ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, s-a angajat să investească 100 de milioane de dolari în tehnologii de captare a carbonului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
489 afisari

3 COMENTARII

  1. asta se lupta doar cu nevazutul asa ca sa nu demonstreze de fapt nimic decat vorbarie !!!!!!!!!!!cine il aressteaza????

  2. Investesc in resurse energentice solare ca mai apoi sa ne imprumutam la ei.
    Cel mai mare dezechilibru climatic se va produce cand se va investi in resurse de hidrogen, pentru ca…cel de carbon e…..toxic 🙂
    Va fi un dezechilibru major in compozitia H2 ( va creste), CO2 si O2 in atmosfera…

  3. O mare inselaciune ce va duce la decretul duminical ( oamenii vor fi obligati prin lege sa respecte ziua de odihna Duminica si sa se inchine in aceasta zi falsa pt a „stopa schimbarea climatica”…)

    Semnul fiarei din Apocalipsa 13 este inchinarea duminicala.

    Ziua de odihna adevarata a lui Dumnezeu este Sabatul sau Sambata in Biblie. (Geneza 2:2-3)

    Dumnezeu ne iubeste si vrea sa ne salveze din aceasta lume stricata de pacat.

    Tot ce trebuie sa facem e sa credem in Hristos, in jertfa Sa si sa ne pocaim de pacatele noastre, sa le marturisim doar Lui, nu oamenilor, nu preotilor.

    El ne va da liniste si pace in suflet, o viata noua si viata vesnica la venirea Sa!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger