AcasăȘTIRI EXTERNEDubai și Londra: vânzările caselor de lux, trendul post-Covid al bogăției

Dubai și Londra: vânzările caselor de lux, trendul post-Covid al bogăției

O explozie-record de vânzări în cele mai scumpe regiuni de pe piață poate fi inaugurarea unei ere post-pandemice a exuberanței imobiliare – cu Dubai pe primul loc.

Centrul de afaceri din Orientul Mijlociu este cel mai recent oraș unde se vede  „o revenire spectaculoasă post-Covid în vânzările de case de lux”, potrivit analiștilor de la The National.

În primele cinci luni ale anului, 22 de proprietăți în valoare de peste 10 milioane de dolari au găsit un cumpărător, cel mai mult din 2015 și mai mult decât un total de 19 anul trecut.

Departe de a fi un hotspot izolat, emiratul ar putea reflecta un model văzut în alte orașe globale, susține agenția imobiliară Knight Frank.

Vile și proprietăți din cele mai bogate zone din Londra se vând acum în cel mai rapid ritm din ultimii șapte ani, conform datelor firmei de consultanță Ron Les. Britanicii conduc în topul cumpărătorilor, cu un procent de 62%.

În schimb, Dubaiul – unde străinii reprezintă deja aproximativ 90% din populație – a apărut ca un refugiu pentru milionarii care au fugit de măsurile de blocare din Europa și din alte regiuni.

În Dubai, majoritatea tranzacțiilor au vizat zonele din  insula artificială a orașului, Palm Jumeirah, cu un total de aproximativ 770 milioane dolari plătiți pentru proprietăți în intervalul de 10 milioane dolari în perioada ianuarie – mai.

Activitatea economică din Dubai, în special turismul, a revenit în ultimele șase luni, pe măsură ce emiratul a lansat una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume și și-a deschis porțile pentru vizitatorii străini mai devreme decât majoritatea celorlalte țări.

Dubai are peste 42.000 de case evaluate peste un milion de dolari. În schimb, proprietățile rezidențiale din emirat sunt mai accesibile decât în Londra, New York sau Singapore.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
466 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger