AcasăȘTIRI EXTERNEDubai: numărătoarea inversă pentru Expo 2020

Dubai: numărătoarea inversă pentru Expo 2020

Organizatorii Expo 2020 Dubai și-au declarat angajamentul față de evenimentul global, cu un an înainte de deschiderea acestuia. Prima expoziție mondială care avea loc în Orientul Mijlociu trebuia să se deschidă luna aceasta în cel mai populat oraș din Emiratele Arabe Unite, dar a fost întârziată din cauza pandemiei Covid-19.

Noile imagini ale site-ului Expo, în sudul Dubaiului, arată pavilioane aproape de finalizare și trasee trase gata să întâmpine ceea ce organizatorii sperau să fie de până la  25 de milioane de vizitatori pe durata celor șase luni ale Expoziției. Se așteaptă ca peste 190 de țări să fie reprezentate la Expo, care urmează să aibă loc între 1 octombrie 2021 și 31 martie 2022. Tema evenimentului „Conectarea minților, crearea viitorului” se bazează pe mobilitate, durabilitate și oportunitate, cu pavilioane pentru fiecare subiect proiectate de Foster + Partners, Grimshaw Architects și respectiv AGi Architects. Prestigioasa sarcină de a proiecta Pavilionul Național din Emiratele Arabe Unite a revenit arhitectului spaniol Santiago Calatrava.

De când Dubaiului i s-a acordat Expoziția în 2013, miliarde de dolari s-au revărsat în proiect, pentru a dezvolta atât site-ul de 1.000 de acri, cât și infrastructura de transport în tot orașul. O mare parte din aceasta va supraviețui evenimentului în sine: Dubai intenționează să refolosească 80% din infrastructura Expo, prin scheme ambițioase, cum ar fi conversia unei părți într-o dezvoltare comercială și rezidențială mixtă numită District 2020. Numărul vizitatorilor este încă în discuție din cauza pandemiei, scrie CNN, dar Dubai este în prezent deschis turiștilor, cu linii directoare stricte, inclusiv purtarea măștii și verificarea temperaturii. “Sperăm că ne vom putea atinge obiectivele de a aduce lumea împreună și de a pune omenirea și planeta pe calea cea bună spre demnitate pentru toți”, a declarat directorul general al Expo 2020 Dubai și Ministrul de stat pentru cooperare internațională din Emiratele Arabe Unite, Reem Al Hashimy, care a adăugat că  mai multe detalii despre Expo vor fi anunțate  în următoarele săptămâni.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger