AcasăȘTIRI EXTERNEDrona nucleară Poseidon și planul lui Putin de a lovi SUA

Drona nucleară Poseidon și planul lui Putin de a lovi SUA

Drona nucleară Poseidon și planul lui Putin de a lovi SUA

Experții germani cred că drona subacvatică cu încărcătura nucleară, botezată de ruşi „Poseidon” face parte din planul lui Vladimir Putin de a menţine statutul de mare putere militară al Rusiei.

Expertul Matthias Koch atrage atenția, într-un articol al agenției de știri germane RedaktionsNetzwerk Deutschland (RDN) asupra faptului că, în cadrul discursul anual în fața Adunării Federale a Rusiei (organ care cumulează sub umbrelă sa cele două camere ale Parlamentului, guvernul federal și reprezentanții guvernelor regionale ale Rusiei) liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a făcut referire şi la drona Poseidon.

Putin a menționat că în serviciul de luptă al Armatei Federaţiei Ruse vor fi aduse, în viitorul apropiat, rachetele hipersonice Țirkon/Zircon.

Conform planurilor de dezvoltare a Forțelor Armate se lucrează și la alte sisteme de luptă dintre cele mai moderne, inclusiv la drona Poseidon, lucrările la un noul sistem de arme fără pilot desfășurându-se potrivit acestui plan.

Drona Apocalipsei ar putea lovi coasta de vest a SUA

Publicaţia germană precizează că, anterior la nivelul NATO, proiectul pentru dezvoltarea dronei subacvatice nucleare Poseidon nu era luat foarte în serios.

Cu timpul, când acesta a început să prindă contur, în rândul experţilor militari occidentali au început să crească îngrijorările în legătură cu această armă.

Surse occidentale din rândul experţilor militari susțin că drona subacvatică Poseidon va traversa în mod autonom oceane întregi și, astfel, ar putea permite Rusiei să lovească oraşe aflate pe coasta de vest a SUA.

RND a subliniat că primele mențiuni despre dezvoltarea  dronei nucleare Poseidon datează din 2015, când mulți experți militari din Occident au numit declaraţiile lui Vladimir Putin, de la acea vreme, o „glumă”, dar ani mai târziu, a devenit evident că liderul rus nu glumea deloc.

La ora actuală specialiști din Europa și în Statele Unite sunt obligaţi să admită că au greșit asupra modului în care au tratat acest subiect, scrie Defense Romania.

Publicaţia germană a numit drona Poseidon „o armă misterioasă” iar Matthias Koch a ajuns la concluzia că rămâne valabilă întrebarea dacă Vladimir Putin va decide vreodată să folosească aceste arme.

Autonomie nelimitată

În prezent, Rusia construiește o bază navală pentru dronele robotizate Poseidon, facilitate care ar trebui să fie terminată în vara anului viitor.

Drona subacvatică a primit denumirea modernă Poseidon, în baza rezultatelor unui sondaj efectuat în lună martie 2018. În perioada dezvoltării, complexul a avut denumirea de cod Skif.

Primele informații despre aceasta au apărut la sfârșitul anului 2015, când mass-media a primit informații despre dezvoltarea unei torpile nucleare puternice în Rusia. Apoi s-a anunțat că aceasta a fost concepută pentru a distruge cea mai importantă infrastructură de coastă a adversarului și a-i provoca daune inacceptabile garantate.

Conform caracteristicilor cunoscute acum, se pare că, datorită propulsiei nucleare, aparatul subacvatic va avea o autonomie nelimitată. Un pilot automat sofisticat îi va permite să atingă o țintă de coastă în orice ocean.

Conform unor ipoteze, dimensiunile dispozitivului fac posibilă amplasarea unui focos în acesta, semnificativ superior ca putere față de rachetele balistice intercontinentale convenționale.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
752 afisari

3 COMENTARII

  1. Bine e de rasul curci..
    Orice distrugator american sau sateliti spioni poate detecta astfel de torpile…

  2. Au zis ca il urasc pe domnul Hitler dar domnul Putin il copie la orice chiar si la astfel de arme.

  3. Cand dezvolti o asemenea arma, de obicei vrei sa fii luat in ras. Dar analistii germani, dupa o indelunga si aprofundata analiza, au descoperit scopul real.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger