AcasăȘTIRI EXTERNEDronă americană, doborâtă de ruși! / Un avion al US Navy survolează...

Dronă americană, doborâtă de ruși! / Un avion al US Navy survolează Constanţa şi Tulcea

dronaNBC News ia în vizor România, după scandalul dronei prăbușite în Marea Neagră. Ce scrie publicația americană

Un elicopter Black Hawk a decolat, marți seară, din Constanţa, după ce o dronă americană Reaper a fost doborâtă de ruşi în Marea Neagră.

De asemenea, un avion militar Boeing P-8 Poseidon al US Navy a survolat judeţele Constanţa şi Tulcea, în special în zona de litoral a Mării Negre.

Un avion rusesc a provocat prăbușirea unei drone americane MQ-9 Reaper

Potrivit ultimelor informaţii, drona americană a fost lovită de un avion Su-27 al Forţelor Aeriane ale Rusiei deasupra Mării Negre şi s-a prăbuşit în apele internaţionale.

Avioanele de luptă Su-27 au aruncat combustibil în fața dronei, apoi unul dintre ele s-a ciocnit cu MQ-9 Reaper, care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, provocând prăbușirea dronei, a precizat USEUCOM într-un comunicat.

Potrivit Pentagonului, avionul rusesc a lovit elicea dronei MQ-9 Reaper. Acesta ar fi fost „avariat” în urma coliziunii, spun oficiali americani. Secretarul de presă al Pentagonului, Pat Ryder, precizează că operatorii dronei au fost forțați să o prăbușească, deoarece deteriorarea elicei sale a făcut-o incontrolabilă. Drona care ar fi fost ridicată de la o bază din Câmpia Turzii, scrie, New York Times, nu a fost recuperată.

Drona MQ-9 Reaper are capacitatea de a fi înarmată, dar desfășura o misiune de informații și recunoaștere în apele internaționale, iar Pentagonul nu va comenta dacă erau arme la bord, adaugă Ryder. El spune că două avioane Su-27 au zburat cu drona timp de aproximativ 40 de minute, dar nu au existat comunicații radio între SUA și Rusia prin dronă înainte de coliziune.

Ce spun rușii despre incident

Ministerul Apărării din Rusia susține că avioanele de luptă rusești nu au lovit drona americană Reaper în spațiul aerian de deasupra Mării Negre și că aeronava americană s-a prăbușit singură. Declarația vine după ce comandamentul forțelor americane din Europa a acuzat piloții ruși de „comportament nesăbuit”, spunând că aceștia au aruncat combustibil în fața dronei, iar unul dintre avioane a lovit elicea dronei, făcând-o să se prăbușească.

Acesta susține în schimb că drona s-a prăbușit din cauza „manevrelor bruște”, relatează Reuters. Ministrul Apărării spune că drona americană a intrat într-un zbor necontrolat cu pierdere de altitudine și s-a ciocnit de suprafața apei ca urmare a manevrei bruște.

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat marţi pentru agenţia RIA Novosti că Moscova consideră drept o provocare incidentul în care au fost implicate un avion de luptă rusesc Su-27 şi o dronă militară americană deasupra Mării Negre, informează Reuters.

„Considerăm acest incident drept o provocare”, a spus Antonov după ce a fost convocat la Departamentul de Stat al SUA. Rusia a negat că a avut loc vreun contact şi spune că drona s-a prăbuşit după o manevră brusc, într-un unghi ascuţit.

author avatar
Andreea Vlad
785 afisari

15 COMENTARII

  1. Andreea , de unde atata ” promtitudine ” in informarea cititorilor ? Dupa 12 ore de cand s-a dat stirea publicitatii si dupa 24 de ore de la comiterea incidentului ?

  2. ahaa, deci este intre rusi si americani.
    dar ce cauta drona americana in coasta rusilor?
    poporul roman nu a fost intrebat prin referendum daca doreste baze militare de ocupatie americane pe teritoriul national. de ce?
    drona a decolat din romania. daca tragea vreo racheta spre rusi si apoi noi in romania ne trezeam cu o ploaie de rachete rusesti… voi realizati nemernicia si golaneala americanilor?
    asta inseamna apararea si umbrela nato? se duc si-i provoaca pe rusi, cauta războiul cu lumanarea, cauta sa ne impinga pe noi in razboi, dar na… nici usturoi n-or mancat, nici nu le pute gura. scarbe de satanisti.
    de le-or bombarda rusii bazele americanilor din romania, nu ne intereseaza, nu e treaba noastra, nu ne priveste.
    folosesc aerodromurile romanesti impotriva rusilor, in conditiie in care poporul roman nu doreste acest lucru. de ce???
    vedem prea bine cum au distrus ucraina, acum cauta sa ne impinga si pe noi in rahatul lor.
    asta ne trebuie noua acum???

  3. Când oficialitățile americane explica moderat sau neutru un incident sigur a fost provocat de „specialiștii” lor. Se vede că au musca pe căciulă. Daca erau rușii in culpa făceau un tărăboi cat casa, așa că ciocu mic nu ne prostește.

  4. ești creier, coae !
    cât de repede te-ai prins…nu te fac ei pe tine.
    vezi sa nu te urmăreasca f.b.i,-ul sau cia-ul, sunt specialiști ….

  5. Mintiti ca niste porci ce sinteti !
    Cum adica avionul SU 27 a atins cu aripa drona si a doborit-o ?
    Stie cineva cu ce viteza merge drona si cu ce viteza merge SU-27, ca sa intelegem daca avionul rusesc ar mai exista acum in cazul ca ar fi atins elicea rahatului ala de drona ?!
    Mai degraba americanul care o opera, cine stie unde in ce bunker, s-a speriat ca un retardat cind a largat rusul combustibil pe ea si a manevrat-o gresit.

  6. daca drona a plecat de la baza din campia turzii, ce a cautat langa crimeea?
    spionaj? recunoastere?
    pentru ce si in folosul cui?
    intai recunoastere si apoi bombardament?!
    unde este românia si unde este crimeea?
    de ce curvele astea de la conducerea tarii noastre permit ca românia sa fie impinsa intr-un conflict care nu ne priveste deloc?
    conflict dintre doua puteri nucleare care privesc strict nebunia lui zelenski din ucraina.
    daca data viitoare rusii dau jos o drona cu rachete pe ea, care ,, face un zbor planificat de pe teritoriul româniei” in proximitatea teritoriului lor, cam ce poate urma?

  7. Au fost incidente mult mai grave intre USA-RUSIA/CHINA cu avioane cu piloti doborate si nu s-a intamplat nimic,negocieri diplomatice..bla blaaa…si gata
    Nu merge sa bagi in razboi hokus-pokus miliarde de oameni cu o drona…
    Chestiile astea sunt la nivel politic…trebuie aprobate de SENATUL USA….nu merge cu diversiuni ieftine
    Daca vreti sa luati pulsul situatiei fiti cu ochii pe Koreea de Nord…acolo e barometrul

  8. Prostanacii de la antene au spus pe rand:

    1 drona a plecat din Romania
    2 drona a plecat din Bulgaria
    3 drona a plecat din Italia
    4 drona a survolat Sua
    5 drona era in Turcia
    Acum sa numaram antantina sauricabina enebene busi oua cu albusi fara galbenusi…
    Mie imi da 4.

  9. Taranoii rusi au sunat la Iran si a intrebat da voi cumcati pus mana oe drona?
    A zis ca au aruncat cu caacat prima sa orbeasca camera. Apoi au intrat xatinel cu migu pe sub drona si au tot facut la 8uri,~~~~~~~~
    Pana a adus-o la pamant ca pe curvi…

  10. Zis si facut atata ca rusii nu au caacat la bord ca se caaca pe ei iar diferenta dintre MQ9 sî RQ-170 i ca aia i invizibila si asta vizibila si nu are elice si asa prosti cum era au luat drona pe aripi si a stricat elicea si atunci taranoiu s-a speriat si a alunecat drona de pe aviin apoi in mare…
    Nimic nou.

  11. Drona a decolat din Romania, asa ca a putut vedea pana in Moscova.
    Acum rusii vor sa recupereze drone ca sa afle ce aa filmat Deep State cu e.
    Foarte bine, ca sa dovedeasca lumii intregi ca drona satanistilor din Republica Comunista America a spionat teritoriul Rusiei.
    O astfel de drona poate vedea foarte departe si foarte clar si precis ca un satelit.
    Astfel de drone pot purta si rachete aer-sol cu care pot distruge un obiectiv aflat la distanta.
    Ele pot zbura si sub nivelul radarului ca sa nu fie descoperite, pana ies din raza de vizibilitate a radarelor rusesti, etc.
    Si satelitii nazistului Elon Musk vor trebui doborati cat mai repede pentru ca Deep State face cu ei spionaj in toata lumea, sau provoaca cutremure in orice zona, putand darama si un singur bloc daca vor, asa cum s-a intamplat in China si in alte zone unde au cazut din senin poduri strategice construite de cativa ani.
    Asa cu statiile HAARP au fost eliminate, asa cred ca si cei 42 de mii de sateliti Deep State, de joasa inaltime
    ( 550 km ), vor fi pusi la pamant in scurt timp.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger