AcasăȘTIRI EXTERNEDroguri în Ucraina! În plin război cu Rusia, Kievul legalizează consumul de...

Droguri în Ucraina! În plin război cu Rusia, Kievul legalizează consumul de marijuana!

Țara care a cultivat canabis acum 12.000 de ani

Guvernul ucrainean pregătește legalizarea folosirii canabisului și a drogurilor ușoare. Anunțul a fost făcut marți, 7 iunie, de ministrul Sănătății, Viktor Lyashko.

Oficialul ucrainean a explicat și motivele pentru care se dorește legalizarea drogurilor ușoare în Ucraina: în scop medicinal.

Canabisul ajută la tratarea stresului post-traumatic

„Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale. Înțelegem numărul de persoane care vor avea nevoie de tratament medical. Și înțelegem că nu este timp de așteptat”, a spus minisrul Lyashko într-o postare pe Twitter ce a fost preluată și de dailybanner.co.uk.

Potrivit acestuia, Ucraina va asigura întregul ciclu de producție a „medicamentelor” pe bază de cannabis: de la cultivare și procesare până la producție. Cannabisul și marijuana conțin canabidiol, care nu are un efect psihoactiv pronunțat, dă asigurări ministrul ucrainean al Sănătății.

Medicamentele pe bază de canabis și marijuana vor fi folosite pentru a trata cancerul și tulburarea de stres post-traumatic rezultată în urma războiului. Lyashko a subliniat că medicamentele cu canabis nu vor concura cu stupefiantele, care sunt ilegale.

Statul ucrainean preia controlul producției

În același timp, Lyashko a subliniat că este necesar să se stabilească un control strict asupra cultivării, producției și vânzării de droguri pe bază de canabis. Cu alte cuvinte, statul ucrainean vrea să devină „dealer” de droguri ușoare, controlând această piață exploatată acum de temuții rakeți.

Medicamentele pe bază de canabis și marijuana vor mai putea fi folosite pentru durere și crampe musculare, anorexie, tulburare de stres posttraumatic, anxietate, epilepsie, glaucom, psoriazis, parkinson, scleroză multiplă.

„O sarcină importantă a medicamentelor pe bază de canabis este ameliorarea durerii și suferinței pacienților în stare critică și paliativi, inclusiv a pacienților cu cancer și pacienților cu HIV” – ministrul Sănătății din ucraina, Viktor Lyashko

author avatar
Andreea Vlad