AcasăȘTIRI EXTERNEDrepturile LGBTQ. UE începe războiul în justiție cu Ungaria și Polonia

Drepturile LGBTQ. UE începe războiul în justiție cu Ungaria și Polonia

Drepturile LGBTQ. UE începe războiul în justiție cu Ungaria și Polonia

Comisia Europeană inițiază acțiuni în justiție împotriva Ungariei și Poloniei pentru că încalcă drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTIQ.

Executivul european lansează proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Ungariei și Poloniei în legătură cu egalitatea și protecția drepturilor fundamentale.

Egalitatea și respectarea demnității și a drepturilor omului sunt valori fundamentale ale UE, consacrate prin articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană. Comisia va utiliza toate instrumentele de care dispune pentru a apăra aceste valori, se arată într-un comunicat.

Ungaria, vinovatul de serviciu

În ceea ce privește Ungaria, cauzele includ legea recent adoptată, care le interzice sau limitează persoanelor sub 18 ani accesul la conținuturi care promovează sau prezintă așa-numite „divergențe față de identitatea de sine corespunzătoare sexului la naștere, schimbarea sexului sau homosexualitatea”; și o declarație de declinare a responsabilității impusă unor cărți pentru copii cu conținut LGBTIQ.

Protecția minorilor este un interes public legitim pe care UE îl împărtășește și îl urmărește. Însă, în acest caz, Ungaria nu a reușit să explice motivul pentru care expunerea copiilor la conținuturi LGBTIQ ca atare ar fi în detrimentul bunăstării lor sau nu ar fi în conformitate cu interesul superior al copilului, afirmă Comisia.

„Zone libere de ideologie LGBT” în Polonia

În ceea ce privește Polonia, Comisia consideră că autoritățile poloneze nu au răspuns pe deplin și în mod corespunzător în urma anchetei sale privind natura și impactul așa-numitelor „zone libere de ideologie LGBT” adoptate de mai multe regiuni și municipalități poloneze.

Începând din 2019, mai multe municipalități și regiuni poloneze au adoptat rezoluții privind crearea așa-numitelor „zone libere de ideologie LGBT”. Comisia este preocupată de faptul că aceste declarații ar putea încălca legislația UE privind nediscriminarea pe motive de orientare sexuală.

Prin urmare, este necesar să se efectueze o analiză detaliată a compatibilității rezoluțiilor cu dreptul Uniunii. Pentru a finaliza această evaluare, Comisia are nevoie de informații adecvate și complete din partea autorităților poloneze

Cele două state membre au la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să le trimită un aviz motivat și, în cele din urmă, să le trimită în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

 

author avatar
Tudor Borcea
278 afisari

2 COMENTARII

  1. Democratie = bulani ! NU democratiei! Nu UE! Nu America! MOARTE BULANILOR! MOARTE AMERICANILOR! MOARTE SECURISITILOR TRADATORI!

  2. Felicitari sincere Ungariei si Poloniei. Birocratii de la Bruxelles au rezolvat problemele majore ale UE si acum se ocupa preponderent de cele ale LGBTIQ ! Gretos si scandalos !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger